Retro bagagewagen van Stema

Stema Retro bagagewagen aanhanger

Retro bagagewagen van Stema

De Duitse aanhangerfabrikant Stema is hier waarschijnlijk alleen bij ingewijden bekend. Maar als we vertellen dat Stema vroeger ook de bouwer was van de AlpenKreuzer vouwwagens, zal het duidelijk zijn dat Stema niet de eerste de beste aanhangwagenbouwer is.

Dat klopt ook, Stema is sinds het ontstaan in 1969 uitgegroeid tot de grootste producent van aanhangwagens van Duitsland. Er worden door Stema ieder jaar zo’n 46.000 aanhangwagens gebouwd.

Stema, een van origine Oost-Duits bedrijf waarvan de productie vroeger door de oost-Duitse overheid aan strenge banden was gelegd, maakt tegenwoordig aanhangwagens in de meest uiteenlopende soorten. Daaronder ook bagagewagens, zoals tentkampeerders ook vaak gebruiken. Wie eens een bagagewagen wil die er wat leuker uit ziet dan de doorsnee wagentjes, zal zijn oog ongetwijfeld ook op de nieuwe Retro aanhangwagen van Stema laten vallen.

De Stema Retro is geïnspireerd op de vroegere ‘HP’ bagagewagen, welke voor Stema in een ver verleden het belangrijkste model was. Ook nu is het een eenvoudig model, wat bijvoorbeeld niet over schokdempers beschikt en dus ook niet in aanmerking komt voor een Tempo 100 goedkeuring. Stema heeft ook de karakteristieke hoekige vormgeving gehandhaafd. Het volume is wel gegroeid, tot maar liefst 720 liter.

De aanhanger is tegen meerprijs in iedere RAL-kleur leverbaar. Het scharnierende deksel kan daarbij eventueel wit blijven, om de retro-look te benadrukken. Optioneel kunnen er op het deksel ook een handreling en fietsendragers worden geleverd. De dissel is inklapbaar gemaakt, zodat de Stema Retro ook op zijn kant in de garage kan worden opgeslagen. De achterwand is uitneembaar om het transport van langere goederen mogelijk te maken.

Meer informatie over de Retro bagagewagen kun je vinden op de website van Stema.

Like dit artikel
Tweet dit artikel