Retro caravans in konvooi naar Australische hoofdstad

Vintage caravan OzCANBERRA – Een groot aantal retro caravans is momenteel onderweg van Cairns naar Canberra in Australië.

De oldtimers vormen een konvooi en leggen de bijna 3000 kilometer lange weg langs de Stille Oceaan kust af om het honderdjarig jubileum van de Australische hoofdstad te vieren. Ze eindigen bij een museum.


De caravan bezitters nemen deel aan een levende en reizende expositie van Australische recreatie, vakantie en vrije tijd. Het Museum of the Long Weekend zelf zal zich voordoen als multidisciplinaire tentoonstellingsruimte die de verborgen pareltjes van de nationale identiteit wil onthullen. Recreatie en ontspanning hebben van Australië het land gemaakt dat het nu is en dat wil het museum laten zien.

Konvooi

Oldtimer caravanDe reis van de retro caravans in konvooi naar het evenement dat van 18 tot en met 20 oktober wordt gehouden, is een belangrijk onderdeel van de viering. Een aantal caravans begon deze week in Cairns en gaat via Brisbane, de Gold Coast en Sydney richting hoofdstad Canberra. Onderweg zullen steeds meer oldtimer caravans zich aansluiten, tot het er uiteindelijk rond de 45 zullen zijn.

Eenmaal in Canberra aangekomen worden de caravans en hun eigenaren onderdeel van de tentoonstelling in het museum. Ze zullen een soort camping vormen, waar museumbezoekers als ware voyeurs een kijkje op mogen nemen. Om het vertellen van de verhalen en het delen van de herinneringen uit het verleden te vergemakkelijken, zal een kampvuur worden aangestoken en bijpassende muziek worden gemaakt. Films en foto’s zullen op de zijkant van een aantal caravans worden geprojecteerd.

Vintage caravan Oz 2

Vintage caravan Oz 3Vintage caravan Oz 4Vintage caravan Oz 5

Like dit artikel
Tweet dit artikel