Revolutionair concept van Beauer nu ook geschikt voor campers

Beauer 3XC camper

Revolutionair concept van Beauer nu ook geschikt voor campers

Het Franse merk Beauer was een tijd geleden volop in het nieuws toen het de 2XC presenteerde, een caravan die je op de camping middels een slimme constructie van geneste schaaldelen drie keer zo groot kon maken.

Nu introduceert Beauer ook de 3XC. Deze heeft een soortgelijke constructie, maar dan in de vorm van een camper. En wat is er nu mooier dan een camper, die op weg lekker compact is maar op de camping of camperplaats drie keer zo groot kan worden gemaakt?

Uiteraard moet daar dan wel genoeg ruimte voor beschikbaar zijn. Op lang niet alle camperplaatsen – waar je dankzij de enorm gegroeide populariteit steeds vaker dicht op elkaar moet staan – is er plek om de Beauer 3XC tot zijn recht te laten komen en uit te klappen. Maar als dat wel kan, dan kun je genieten van een camper die volgens een uniek concept is samengesteld.

De opbouw wordt gemonteerd op een zogenaamde chassis-combinatie, en past net als een afzetunit op verschillende bestelwagens. In de ‘rijmodus’ is de opbouw van de Beauer 3XC 1,95 meter breed en 2,0 meter. De complete constructie (basisvoertuig en opbouw) is 6,0 meter lang. In uitgeklapte toestand wordt de opbouw maar liefst 4,6 meter breed. Bovendien is de camper dankzij die slimme constructie relatief compact en licht. Daardoor is hij niet alleen lekker wendbaar en makkelijk te rijden, maar is een rijbewijs B voldoende.

Ruimtewonder

Het design van de Beauer 3XC heeft wel wat weg van de ronde vormen uit de jaren 60 van de vorige eeuw. De constructies uit één stuk zou volgens Beauer goed moeten isoleren en ook zeer stabiel zijn. Borstelafdichtingen in de openingen voorkomen het binnendringen van lucht en water.

Beauer 3XC camper indelingNet als de andere modellen van Beauer maakt ook de 3XC camper gebruik van een set geneste modules, die als blikjes in en uit elkaar schuiven. Het gepatenteerde concept is gebaseerd op het telescopische principe, dat het mogelijk maakt om 2 modules horizontaal uit te schuiven om de leefruimte te verdrievoudigen. De bediening is heel eenvoudig. Je hoeft alleen een minuut lang op de knop aan de achterkant te drukken om de elektrische cilinders te activeren.

Door die druk op de knop verandert de 3XC in een ruimtewonder van 12 vierkante meter met een keuken, slaapkamer en badkamer. Het naar eigen zeggen compromisloze interieur van 12 m² biedt plaats aan maximaal 4 personen. De zithoek biedt plaats aan maximaal 5 personen rond de centrale tafel. Er is een vast tweepersoonsbed van 210 x 140 cm, verder kan de zithoek worden omgetoverd tot een extra bed voor twee personen. De natte cel bevat alleen een WC en grenst aan het slaapgedeelte. Optioneel is er ook een wastafel en douchemogelijkheid verkrijgbaar.

De keuken is praktisch en volledig uitgerust met een 120-l koelkast, kookplaat, gootsteen met kraan en zelfs ruimte voor een magnetron. Uiteraard zijn er ook de nodige kastjes en laden.

Opties

Kopers hebben nogal wat te kiezen bij de Beauer 3XC. Zo is er keus tussen elektrische of gasverwarming, en kan men optioneel ook kiezen voor een ecologisch gescheiden toilet, fietsenrek, airco, huishoudaccu en een zonnepaneel.

De Beauer biedt de 3XC aan met een enkele uitschuifbare module met drie zitplaatsen vanaf 66.900 euro en met twee uitschuifbare modules met vijf zitplaatsen voor 71.600 euro. Compatibele chassis zijn de Fiat Ducato, Ford Transit, Mercedes Sprinter, Renault Master en Volkswagen Transporter.

Like dit artikel
Tweet dit artikel