River Lodge tenttrailer uitgebreid met achtertent

kampeerzaken.nlDe River Lodge tenttrailer van Aart Kok was oorspronkelijk voor twee personen ontwikkeld. Nu de River Lodge steeds meer in de belangstelling van gezinnen komt te staan, is er behoefte aan een grotere leefruimte en meer slaapplaatsen.

 

Aart Kok heeft voor de River Lodge daarom een achtertent in het assortiment opgenomen. Deze achtertent heeft een aanritsbare kuip, groot ventilatieraam en een eigen ingang. Zo krijgt deze tenttrailer er snel en makkelijk een comfortabele slaapruimte voor één of twee personen erbij.


 

kampeerzaken.nlEr is optioneel ook een binnentent met gronddeken voor de achtertent verkrijgbaar. De achtertent wordt aan de daknaden geritst voor een stormvaste en duurzame constructie.

 

De Aart Kok River Lodge is afgeleid van de bekende Zambezi van Aart Kok. Deze Zambezi is met een vast deksel uitgevoerd, de River Lodge heeft een soft-top.

,3524
hoogste-punt-hymer-museum-080609,kampeernieuws,2009-06-08 14:47:36,Hoogste punt Hymer museum bereikt,”

kampeerzaken.nlVandaag wordt gevierd dat het hoogste punt van de bouw van Erwin Hymer Foundation’s museum in Bad Waldsee is bereikt.

 

Een jaar voor de officiële opening, maakt het museum, dat is qua architectuur geïnspireerd door een gestyleerd caravanraam, al behoorlijk indrukwekkend.

 

Het museumcomplex, dat uit 2 gebouwen zal bestaan, krijgt een oppervlakte van 10.000 m² en vormt een harmonieus geheel met de omgeving.


 

Het kleinste gebouw is ongeveer 75 meter lang, 50 meter breed en 11 meter hoog, en de wanden daarvan bestaan voor het grootste deel uit glas. Het tweede gebouw is 60 meter lang en breed en ongeveer 19 meter hoog, en heeft deels glazen en RVS wanden.

 

Het plezier van het reizen

Het doel van het museum is een permanente “Tentoonstelling over het plezier van het reizen”. Erwin Hymer zal 110 caravans en campers uit zijn verzameling tonen, waarmee hij de bezoekers een unieke reis door de geschiedenis van mobiel reizen biedt.

 

kampeerzaken.nlHet oudste museumstuk wordt een herderswagen uit 1856. Talloze caravans en campers zullen de ontwikkeling van vrijetijdsvoertuigen door de jaren heen illustreren, vanaf het begin van de vorige eeuw (1933) tot heden. Er zijn unieke, gerestaureerde objecten uit voormalig Oost-Duitsland en diverse andere landen, die niet alleen het succesverhaal van Hymer laten zien maar ook de ontwikkeling van de gehele caravan- en kampeerauto industrie.

 

De permanente tentoonstelling zal worden aangevuld met regelmatig wisselende exposities, gewijd aan de diverse stadia van ontwikkeling van de caravan- en kampeerautobranche, alsmede de technische evolutie en maatschappelijke aspecten.

 

Het museum zal verder een café en een winkel huisvesten, alsmede onderdak bieden aan diverse evenementen.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel