Roadmaster Vouwwagens failliet

kampeerzaken.nlHelaas zal het plaatje van deze foto binnenkort drastisch veranderen. Zari BV, de producent van de Roadmaster vouwwagens, is onlangs failliet gegaan.

 

Door de verminderde belangstelling voor de klassieke vouwwagen en de slechte economische vooruitzichten zag Ad van der Zande, directeur van Zari BV, geen andere oplossing dan het faillisement aan te vragen.

 

Nadat in 2005 al 11 medewerkers werden ontslagen, zijn eind juli ook de laatste 7 werknemers ontslagen. Zij zullen, met goedkeuring van de curator, na de vakantie nog een maand aan de slag gaan om de laatste 17 vouwwagens af te bouwen.

 

Update december 2008: Roadmaster is doorgestart!


 

De verminderde belangstelling voor de klassieke vouwwagen is niet nieuw, ook klassieker Alpen Kreuzer moest vorig jaar al het loodje leggen. Omdat dat de productie van vouwwagens veelal uit handwerk bestaat zijn ze vergeleken met de veelal seriematig gebouwde caravans de afgelopen jaren steeds duurder geworden. Kampeerders kiezen daarom vaker voor een caravan, of een sportievere vouwwagen/tenttrailer. kampeerzaken.nlGingen er in de jaren 60 jaarlijks soms wel 5000 vouwwagens de deur uit bij Roadmaster, nu is Ad van der Zande al blij als hij dit jaar 100 vouwwagens verkoopt. Roadmaster bestaat overigens al 48 jaar. Ad van der Zande is inmiddels in gesprek met een bevriende dealer uit Rotterdam. Die heeft mogelijk interesse om de boedel wellicht te kopen, en samen met Ad een bescheiden doorstart te maken. Over een paar weken zal daar meer over bekend zijn. Er zijn nog een aantal Roadmaster vouwwagens in de showroom aanwezig, die tegen aanzienlijke opheffingskortingen worden aangeboden, zie www.roadmaster.nl.

Like dit artikel
Tweet dit artikel