Robel alkoof camper op basis van Volkswagen T6

Robel Mobile alkoof camper

Alkoof camper op basis van VW T6 van Robel Mobile

ZOETERMEER – Wie met de hele familie op reis wil met de camper, zal al snel voor een camper met hefbedden of voor een alkoof camper kiezen. Een alkoof camper doet natuurlijk iets minder modern aan en heeft vanwege de hoogte en windvang ook zijn nadelen, maar biedt voor zijn lengte over het algemeen ook erg veel ruimte.

De meeste alkoof campers worden op basis van een Fiat Ducato gebouwd, maar de Duitse camperbouwer Robel Mobil biedt ook alkoof campers aan op basis van een VW T6 en Crafter, alsmede de Mercedes Sprinter.

In de VW T6 versie is de D 595 H een van de nieuwere indelingen van Robel Mobil. Deze camper is net geen 6 meter lang. Dat is uiteraard prettig in verband met de tarieven voor de veerdiensten naar bijvoorbeeld Scandinavië, maar is ook handiger in het stadsverkeer en met parkeren. De relatief geringe breedte van 2,10 m en de hoogte van net geen 3 meter dragen daar uiteraard ook aan bij.

robel alkoof camperDe Robel  D 595 H is zoals gezegd gebouwd op een Volkswagen T6. De cabine is gescheiden van het woongedeelte door middel van een schuifdeur. Hierdoor tijdens het verbllijf op de camping of camperplaats wordt warmteverlies naar de altijd nog minder goed geïsoleerde cabine voorkomen. Tijdens de rit werkt dit uiteraard andersom. Door in de indeling iets te spelen met het formaat van de keuken en de bergkast, is het Robel Mobil gelukt om twee volwaardige tweepersoons bedden in deze compacte camper te realiseren. In de alkoof is een bed van 200 x 140 cm beschikbaar, de rondzit achterin de camper kan worden omgebouwd tot een bed van 200 x 145 cm. Ondanks de aanwezigheid van 4 slaapplaatsen, is de camper in principe bedoeld voor het reizen met 2 personen. De natte cel en de bergkast bevinden zich achter de bestuurdersstoel terwijl aan de rechterzijde het keukenblok is gemonteerd.

Met een rijklaar gewicht van 3000 kilo en een MTM van 3500 kilo is er een riant laadvermogen van 500 kilo beschikbaar. In dezelfde serie heeft Robel Mobil ook een model met 2 enkele bedden in de alkoof. Meer informatie is te vinden op de website van Robel Mobile. Een ritje naar het bedrijf dat in Emsbüren, net over de grens bij Oldenzaal, is gevestigd behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel