Robens introduceert oppompbare familietenten

Robens Airventure gezinstenten

Robens introduceert oppompbare familietenten

Ook de Deense tentenfabrikant Robens gaat oppompbare familietenten maken. Voor kampeerseizoen 2019 lanceert het de nieuwe nieuwe Airventure collectie die bestaat uit drie oppompbare tunneltenten plus een behoorlijk in het oog vallende yurt.

In totaal lanceert Robens dit kampeerseizoen maar liefst 29 nieuwe tenten, verdeeld over zeven series. Zo wordt de bekende Outback ‘retro look’ collectie bijvoorbeeld uitgebreid met drie nieuwe modellen.

Airventure collectie

Met de nieuwe Airventure collectie richt Robens zich op avontuurlijk ingestelde gezinnen die zich richten op kwalitatief goede tenten die handig in het gebruik zijn. Ze zijn alle gemaakt van het ademende HydroTex Polycotton RS-materiaal. Verder wordt er gebruik gemaakt van een degelijk, bewezen oppompsysteem en hoogwaardige materialen. De Airventure collectie bestaat uit drie modellen:

Vista 400

Robens Airventure Vista 400Dit Vista 400 heeft een vierpersoonsbinnentent en is prima geschikt voor gezinnen die tijdens hun vakantie niet altijd op één blijven. De voorruimte is 160 cm diep en biedt voor de meeste mensen voldoende stahoogte, daarvoor is nog een kleine luifel om de voorzijde tegen regen te beschermen.

Lookout 500

Robens Airventure Lookout 500Dit is in feite een grotere versie van de Vista 400. De binnentent is nu geschikt voor vijf personen en kan desgewenst in twee compartimenten worden verdeeld. De luifel voor de voorruimte is voorzien van zijwangen en biedt zo nog meer bescherming.

Woodview 600

De Woodview 600 is nog een maatje groter. De voorruimte is met 280 centimeter aanzienlijk dieper dan die van de andere twee modellen, heeft ook een extra boogstok en is voorzien van een zijdeur. De zespersoons binnentent is opgedeeld in twee gelijke compartimenten.

Aero Yurt

Robens Airventure Aero YurtMet de Aero Yurt zul je ongetwijfeld opvallen op de camping. Je kunt deze achtpersoonstent oppompen met slechts één ventiel. Hij heeft geen binnentent maar wel een ingenaaid kuipgrondzeil. Hij is te gebruiken voor allerlei toepassingen. Behalve om ‘gewoon’ mee te kamperen kun je hem dankzij de grote ruimte ook prima inzetten als ontmoetingsruimte, speelruimte of verblijfsruimte.

Outback collectie

Robens outback collectieDe Outback collectie, die zich kenmerkt door een fraaie retrolook die vaak teruggrijpt naar de tenten van de Amerikaanse trappers, zal dit seizoen worden uitgebreid met drie nieuwe modellen. Dit zijn de Chinook en Apache tipi’s en the vis-à-vis tent Trapper Twin.

Like dit artikel
Tweet dit artikel