Robens Settler Sky: een bell tent met een ruimtelijk nieuw perspectief

Robens Settler Sky bell tent

Robens Settler Sky: een bell tent met een ruimtelijk nieuw perspectief

Robens, het Deense merk dat we vooral kennen om zijn avontuurlijke kampeeruitrusting, heeft ook een behoorlijk assortiment kampeerartikelen die niet onder de categorie ‘lichtgewicht’ vallen. Onlangs introduceerde het merk een nieuwe gezinstent met een verfrissende kijk op de klassieke ‘bell tent’: de Settler Sky.

Deze ruime tent biedt niet alleen de gezelligheid en charme waar bell tenten om bekend staan, maar voegt daar een flinke dosis ruimte en licht aan toe, waardoor kamperen een geheel nieuwe dimensie krijgt. Dit wist Robens te realiseren door een gedurfd, afwijkend ontwerp van de entree.

Een bell tent met een zee aan licht

De Settler Sky is onmiskenbaar een bell tent, met zijn karakteristieke ronde vorm en hoge punt. Maar Robens heeft dit vertrouwde ontwerp een moderne twist gegeven. Het gebruik van HydroTex Polycotton, een combinatie van polyester en katoen, zorgt voor een ademend en waterdicht doek dat ook nog eens brandvertragend is.

Wat direct opvalt, is de extra hoge ingang. In tegenstelling tot traditionele bell tenten, waar je vaak gebogen moet binnenstappen, kun je bij de Settler Sky gewoon rechtop naar binnen lopen. Dit geeft niet alleen een gevoel van ruimte, maar zorgt ook voor een overvloed aan natuurlijk licht in de tent. Drie grote dakramen met mesh panelen versterken dit effect nog eens, en bieden daarnaast een prachtig uitzicht op de sterrenhemel.

Ruimte en comfort voor het hele gezin

De Settler Sky is met zijn royale leefruimte geschikt voor maximaal tien personen. Of je nu met het hele gezin op vakantie gaat, een weekendje weg plant met vrienden of gewoon graag wat extra ruimte hebt om te ontspannen, deze tent biedt alle ruimte die je nodig hebt.

Dankzij de hoge nokhoogte kun je gemakkelijk rechtop staan, en de slimme indeling zorgt ervoor dat je voldoende plek hebt voor slaapcabines, een eethoek en zelfs een zithoek bij de kachel. Want ja, de Settler Sky is ook geschikt voor het plaatsen van een kachel, zodat je er zelfs op koudere dagen comfortabel mee kunt kamperen.

De oprolbare deuren met ramen bieden niet alleen een prachtig uitzicht, maar zorgen ook voor optimale ventilatie. En dankzij het insectenwerende gaas kun je ongestoord genieten van de frisse lucht zonder last te hebben van ongewenste bezoekers.

Praktische en duurzame keuze

Naast het comfort en de ruimte is de Settler Sky ook een praktische en duurzame keuze. Het HydroTex Polycotton doek heeft een waterkolom van 3000 mm, wat betekent dat de tent ook bestand is tegen hevige regenval. De duurzame materialen en constructie zorgen ervoor dat de tent jarenlang meegaat, zelfs bij intensief gebruik. Bovendien is het katoen minder brandgevaarlijk en relatief eenvoudig te recyclen.

De Robens Settler Sky is verkrijgbaar voor ongeveer € 1700 en is daarmee een investering in jarenlang kampeerplezier. Een optionele binnentent kost ongeveer € 500.

Like dit artikel
Tweet dit artikel