Rocket Camper introduceert buscamper met originele indeling

Rocket Camper introduceert Rocket One buscamp

Rocket Camper introduceert buscamper met originele indeling

Het Duitse bedrijf Rocket Camper is van oudsher een camperdealer maar introduceerde op de CMT een eigen model. Bovendien is deze Rocket een van de meest interessante nieuwe buscampers op de CMT.

Rocket Camper richt zich met dit nieuwe model op de wat jongere, sportieve kampeerder.  De buscamper heeft ook een aantal bijzondere aspecten, zoals een hangende eettafel en een bed dat je op kunt hijsen.

Ontwikkeld aan de hand van klantbehoeftes

Met een showroom die vol staat met campers van onder anderen Weinsberg en VanTourer, merkte Rocket Camper dat er iets ontbrak. In gesprekken met de klanten kwam Rocket Camper er langzamerhand achter naar welke soort camper men zocht was. Aan de hand van schetsen heeft men samen met die klanten de Rocket One-buscamper ontwikkeld.

Multifunctioneel

In de Rocket 1 staat bijna alles in het teken van multifunctionaliteit. Achter de voorstoelen staat een rij van drie losse stoelen. Door de vijf volwaardige zitplaatsen is hij natuurlijk prima voor dagelijks vervoer te gebruiken. Als je wilt, kun je de stoelen per stuk verwijderen. Dat is handig om bijvoorbeeld grote voorwerpen zoals fietsen mee te vervoeren. De eettafel is hangend uitgevoerd. Dat scheelt niet alleen voetenruimte maar je kunt hem ook razendsnel weghalen als je de ruimte nodig hebt. Dat geldt ook voor het dwarsbed achterin. Dat is al wat hoger geplaatst zodat je daaronder een zee aan bergruimte hebt. Maar je kunt de achterzijde van het bed ook omhoog takelen. Dat gaat heel eenvoudig door middel van een koord dat over een paar katrollen loopt.

Keuken, toilet en badkamer

De keuken is onder de voorzijde van het dwarsbed geplaatst. Om hem te gebruiken, moet je hem een stukje naar voren schuiven. Een ongebruikelijke, originele plek die eigenlijk best wel voordelen biedt. Ten eerste biedt hij bergruimte over de gehele breedte van het bed, waardoor de keuken beduidend meer bergruimte dan normaal heeft. Ook de werkruimte is, doordat je het deksel over het bed heen klapt, riant te noemen. Verder sta je in de keuken niemand in de weg.  Aan de linkerzijde van de caravan loopt de keuken naadloos over in de badkamer. Dat wil zeggen: het deelw at je als badkamer kunt gebruiken. Een echte badkamer heeft de Rocket One niet. Je gebruikt de gootsteen ook als wastafel en het chemisch toilet is in een lade onder het bed weggewerkt. De lade van het chemisch toilet heeft een stevig deksel, waardoor je deze ook als opstapje kunt gebruiken om makkelijker in het (vrij hoge) bed te komen. Douchen doe je buiten. Je kunt aan de linkerzijde een venster openklappen waardoor de doucheslang naar buiten kan worden gevoerd.

Geen massaproduct

Al met al is de Rocket One een camper die lang niet bij iedereen in de smaak zal vallen maar die zich van de massa onderscheidt door de originele indeling en gedurfde oplossingen. Rocket Camper is niet direct van plan om een serieproduct te maken van de Rocket One. Men wil samen met productiepartner Volklandt GmbH een beperkt aantal Rocket One campers produceren. Verder zal de buscamper dienen als een springplank voor het ontwikkelen van nog meer eigen ontwerpideeën.

Like dit artikel
Tweet dit artikel