Roller introduceert met Kronos nieuwe serie instapmodellen

Roller Team Kronos

Roller introduceert met Kronos nieuwe serie instapmodellen

De Kronos is het nieuwe instapmodel van Roller Team en vervangt de eerdere Auto-Roller serie. De vernieuwde serie zal leverbaar zijn in drie opbouwvarianten en maar 19 verschillende modellen.

Het betreft tien half-integralen, vijf alkoof campers en vier integraal campers. Dat laatste past helemaal bij de laatste ontwikkelingen, waarbij we ook steeds meer integraal campers in een lagere prijsklasse zien.

Bij de alkoof campers en halfintegraal campers hebben kopers de keus uit een Ford Transit en Fiat Ducato als basisvoertuig. De integraal campers worden alleen op basis van de Fiat Ducato gebouwd. Het interieur is volledig nieuw en zal in twee stijlen verkrijgbaar zijn.

Roller Team KronosBeide stijlen hebben glanzend witte frontjes voor de bovenkasten en werkbladen. Bij de variant die op basis van een Ford Transit wordt gebouwd zijn de meubels voorzien van een licht houtdecor. Wie voor een Fiat Ducato kiest krijgt meubels met een donkerder houtdecor. Beide combineren dit me gewelfde meubelfronten, afgeronde zijden met glanzende oppervlakten en geïntegreerde LED-sfeerverlichting. Het slaapbereik is afgewerkt in een combinatie van lederoptiek en stof. De vier integraal campers beschikken over een hefbed met een hoogglanzend witte onderkant met geïntegreerde LED-verlichting.

Vergeleken met hun voorgangers zijn alle modellen zo’n 4 centimeter breder geworden, zodat de uitwendige breedte nu 2,2 meter is. Dat zorgt voor meer bewegingsvrijheid ter hoogte van de keuken en meer ruimte in het slaapgedeelte. Afhankelijk van de indeling hebben de bedden een hoogte van 73 tot 115 cm. De Flex-Space uitvoering heeft een elektrische hoogteverstelling voor het bed. O die manier kun je ook de hoogte van de garage onder het bed beïnvloeden.

Typisch voor Roller team is de omvangrijke basisuitrusting. Ook deze instapserie is behoorlijk compleet uitgerust. Zo zien we onder meer climate control, cruise control, Bluetooth radio met stuurbediening en nog veel meer.

Voor 8 personen

Opvallend is de Kronos 279 M. Deze alkoof camper biedt namelijk maar liefst acht slaapplaatsen. Dit wordt gerealiseerd door twee stapelbedden achterin. Het onderste bed kan worden opgeklapt waardoor op die plek een garage met een hoogte van 138 cm ontstaat. De Kronos 279 M is met 6,99 cm nét geen zeven meter lang.

Foto 1: © Caravan & Camper Center

Like dit artikel
Tweet dit artikel