Rolstoelvriendelijke stacaravans op Château de Galaure

kampeerzaken.nlIris Parc maakt luxe kamperen toegankelijk voor rolstoelers middels de introductie van een aantal speciaal geconstrueerde stacaravans

 

Camping Château de Galaure, die onderdeel uitmaakt van Iris Parc, is de eerste camping van Iris Parc waar vijf van deze stacaravans worden geplaatst.


 

Speciaal Bali model
De stacaravans zijn ontworpen op basis van het op de Iris Parc campings aangeboden model Bali (4-6 personen). Alle ruimtes zijn ingericht voor rolstoelgebruik. Ook de entree is rolstoelvriendelijk gemaakt d.m.v. een hellingbaan tot aan het terras, naast de standaard aanwezige traptreden.

 

De hele stacaravan voldoet aan de criteria van de ‘Association Tourisme et Handicaps’. De stacaravan is geheel zonder drempels uitgevoerd. Zelfs de voordeur heeft alleen een kleine opstaande rand van 2 cm (noodzakelijk om regenwater buiten te houden). Alle binnendeuren zijn schuifdeuren met een opening van 78 cm. De badkamer met mindervaliden–toilet heeft een geheel platte vloer met een daarin geïntegreerde douchebodem en een speciaal geconstrueerde, verplaatsbare douchekruk. Het is mogelijk om met een rolstoel in de badruimte te manoeuvreren.

 

 

kampeerzaken.nl kampeerzaken.nl

 

Aanpassingen
Zowel de woonkamer als de keuken hebben speciale aanpassingen. De tafel heeft een werkhoogte van 70 cm, en de keuken is voorzien van een groot werkblad met daaronder een vrije ruimte voor rolstoelgebruik.

 

Ook de slaapkamers zijn aangepast. De hoofdslaapkamer met verhoogd bed heeft praktische kasten met schuifdeuren en is ontworpen over de gehele breedte van de stacaravan. Net als de woonkamer en badkamer biedt deze slaapkamer rolstoelers voldoende draaimogelijkheden.

 

Château de Galaure
Camping Château de Galaure in de Zuid-Franse regio Drôme is de jongste aanwinst van de Nederlandse Iris Parc organisatie, die op haar beurs weer deel uitmaakt van de Vacansoleil groep. Momenteel wordt de camping gereed gemaakt voor het seizoen 2012 met een aantal nieuwe faciliteiten.

Like dit artikel
Tweet dit artikel