Rondom zicht met de Dometic CAM 360 Birdview

Rondom zicht met de Dometic CAM 360 Birdview

DÜSSELDORF – In veel moderne personenauto’s zien we ze al: de 360 graden camera’s waarmee we een goed zicht op alles rondom de auto kunnen krijgen. Ideaal bij het in- en uitparkeren, en achteruitrijden.

Deze optie is niet langer voorbehouden aan personenauto’s, nu Dometic op de Caravan-Salon in Düsseldorf het camera- en monitorsysteem CAM 360 Birdview presenteert.

Het systeem is uitgerust met vier groothoekcamera’s die ieder een zichthoek van 180° hebben. Deze worden gemonteerd aan de voorzijde, achterzijde en de zijkanten van de camper. Zij bieden de bestuurder via de monitor een zogenaamd vogelvluchtbeeld van de camper en de directe omgeving. Dus net alsof je je vlak boven de camper bevindt. Op deze manier heb je een perfect beeld van alles wat zich in de directe omgeving van de camper bevindt. Je kunt de beelden met behulp van de afstandsbediening ook ieder apart oproepen. Het manoeuvreren met de camper wordt hiermee een stuk eenvoudiger en veiliger.

De beelden zijn ook geautomatiseerd op te roepen. De beelden van de camera’s aan de zijkanten kunnen bijvoorbeeld worden geactiveerd door middel van de richtingaanwijzer, en die aan de achterzijde middels de achteruitversnelling.

De Dometic CAM 360 Birdview is geschikt voor voertuigen met een lengte van maximaal 10 meter en een hoogte van maximaal 3,5 meter. De inbouw en calibratie dient door de vakhandel te geschieden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel