Roof Space One daktent met panoramisch uitzicht

Roof Space One daktent

Roof Space One daktent met panoramisch uitzicht

De laatste jaren zijn er steeds compactere en lichtere ‘hardshell’ daktenten op de markt gekomen. Daardoor zijn deze niet langer uitsluitend geschikt voor zware terreinwagens en pick-ups, maar ook voor veel normale personenauto’s.

De Duitse startup Roof Space is van mening dat deze opvouwbare hardshell daktenten nog beter kunnen worden gemaakt. De One, de eerste daktent Roof Space, biedt plaats aan twee personen, kan in een minuut worden dichtgeklapt en bovendien worden opengeritst tot een ‘panorama modus’.

Slim vouwmechanisme

Het vouwmechanisme van de Roof Space One, die men zelf omschrijft als de “eerste opvouwbare hardshell tent”, wijkt ook af van dat veel andere daktenten. Roof Space heeft op een slimme wijze de voordelen van een hardshell en softshell daktent weten te combineren. De uitklapbare vloer zit bij de Roof Space One niet onder het deksel, zoals gebruikelijk bij hardshell tenten. De de Roof Space One wordt het deksel bij het uitklappen namelijk de vloer. Het deksel van de hardshell kan 180 graden opengevouwen worden en vormt op die manier het deel van de tentvloer dat zich naast het voertuig uitstrekt. Die methode is uiteraard ook afgeleid van veel softshell daktenten maar werkt hier een stuk makkelijker en sneller.

Panorama modus

Maar ook veel andere daktenten zijn binnen een minuut op te bouwen en af te breken. Maar het ontwerp van de Roof Space biedt wel enkele voordelen. Het harde deksel verandert hier namelijk niet in een donker, raamloos dak. De Roof Space One heeft hierdoor ramen aan alle vier de zijden en ook nog een dakraam. Het meest unieke aspect van de One is de ‘Panorama Modus’. Er loopt een rits over de voorste boogstok waardoor het voorste deel van het tentdoek in een oogwenk kan worden opengeritst. Daardoor kun je de tent transformeren tot een soort van luifel op het autodak. Ideaal tijdens warme nachten of wanneer je heerlijk van het uitzicht wilt genieten.

De Roof Space One heeft een vloeroppervlak van 135 x 205 cm, net groot genoeg voor twee personen. Op het hoogste punt is de tent iets meer dan 130 cm. In gesloten toestand is de tent 21 centimeter hoog, waarmee het niet bepaald het platste model is, maar hij is evengoed platter dan gemiddeld. De tent maakt gebruik van aluminium-honingraat boven- en onderpanelen en een aluminium frame. In totaal weegt de tent 67 kilo. In rails, wat leidt tot een totaal tentgewicht van 67 kg.

Like dit artikel
Tweet dit artikel