Roofnest Meadowlark softshell daktent: licht, compact en gemakkelijker op te zetten

Roofnest Meadowlark daktent

Roofnest Meadowlark softshell daktent: licht, compact en gemakkelijker op te zetten

Daktenten worden een steeds populairdere optie voor sportief ingestelde kampeerders. Maar voor sommige auto’s zijn daktenten gewoon te zwaar. De Roofnest Meadowlark daktent is ontworpen als een lichtgewicht alternatief.

De Meadowlark daktent is het allereerste model van Roofnest, een gerenommeerde producet van daktenten, met een zachte buitenschaal. Hij is ook veel lichter, wat het gebruiksgemak bij het plaatsen, opzetten en inklappen merkbaar verhoogt.

Snel en makkelijk op te zetten

Roofnest Meadowlark daktentDe Roofnest Meadowlark weegt namelijk ongeveer 40 kilo. Bovendien is hij – in tegenstelling tot veel andere daktenten – heel gemakkelijk op te zetten en in te klappen. Hij is binnen een minuut klaar voor gebruik. Het is een kwestie van het dekzeil verwijderen en de telescopische ladder als hefboom gebruiken om de tent uit te klappen. Daarna klap je de middelste U-stok omhoog en dat is het. Dankzij de telescopisch ladder van 2,25 m is het in- en uitstappen een fluitje van een cent. Een matras met een dikte van 6 cm en een extra hoge dichtheid zorgt voor voldoende slaapcomfort.

Compact

Roofnest Meadowlark daktentBovendien is de tent ook behoorlijk compact, zodat hij niet al te veel plaats inneemt op het dak. Met een lengte van 120 cm, een breedte van 1,10 en een hoogte van 30 centimeter (in gesloten toestand) is hij compacter dan de meeste gangbare daktenten. Door de geringe breedte is het in veel gevallen mogelijk om naast de daktent nog iets anders op de dakdragers te bevestigen.

De tent is gemaakt van 600D Poly-Oxford materiaal dat is afgewerkt met een PVC coating. Dit materiaal moet duurzaam genoeg zijn om verschillende weersomstandigheden te weerstaan. De tent staat nog niet op de Europese website van Roofnest maar is op de internationale website al beschikbaar voor voorbestelling. Hij kost daar ongeveer € 1650,-. Snelle beslissers kunnen hem nu nog bestellen voor ongeveer € 1440. Naar verwachting kunnen de eerste leveringen eind oktober plaats vinden.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel