Roompot weert campers van Zeeuwse campings

Roompot Camping Kamperland

Campers worden op de Zeeuwse Roompot campings voortaan naar de camperplaatsen doorverwezen.

KAMPERLAND – Je zou zeggen dat de Zeeuwse klei een stevige ondergrond zou vormen, maar op de Zeeuwse campings van Roompot Vakanties kunnen bezitters van campers voortaan alleen nog op de camperplaatsen terecht.

Gebleken is namelijk dat de Zeeuwse kleibodem van de campings niet geschikt is voor campers, die meestal een stuk zwaarder zijn dan caravans, vouwwagens en tenten.

Het bovenstaande kwam in het nieuws toen een aantal NKC leden geen gebruik kon maken van het voordelige ACSI-tarief. Zij werden met hun camper doorverwezen naar de camperplaatsen, waar het voordelige ACSI-tarief niet van toepassing is.

Volgens een woordvoerder van Roompot Vakanties zullen er mogelijk nog wel wat uitzonderingen worden gemaakt, bijvoorbeeld als de camperplaatsen bezet zijn. Uiteraard zal er dan terdege rekening worden gehouden met het gewicht van de camper.

De campings van de Roompot zullen niet meer worden opgenomen in de komende editie van de gecombineerde ACSI-gids. Zij staan voortaan alleen nog in de gewone campinggids van ACSI om verwarring te voorkomen. De NKC heeft nog voorgesteld om het lagere ACSI-tarief ook voor de camperplaaten te laten gelden. Roompot gaf echter aan dat die korting bedoeld is om ook buiten het seizoen nog kampeerders aan te trekken. Camperaars reizen echter het hele jaar door waardoor de bezettingsgraad van de camperplaatsen van Roompot ook buiten het seizoen al hoog genoeg is. De camperplaatsen zijn ook dan soms volledig bezet.

Bron: NKC

Foto: © Roompot

Like dit artikel
Tweet dit artikel