Rotterdamse stadscamping staat blank

stadscamping-rotterdam-anwbROTTERDAM – De hevige regenbuien van de afgelopen dagen hebben de Rotterdamse stadscamping aan de Kanaalweg overspoelt.

Het kampeerterrein op een steenworp afstand van Diergaarde Blijdorp, staat nagenoeg helemaal blank. De eigenaresse vreest voor het voortbestaan van de camping.


De kantine en het magazijn zijn helemaal ondergelopen en ook de trekkershutten staan in het water. De binnenkant van de hutten is vooralsnog gespaard gebleven, maar mocht het water nog enkele centimeters stijgen, dan is ook hier de schade niet te overzien. Voorlopig neemt de camping geen nieuwe gasten aan en de huidige kampeerders hebben een droge plek elders op het terrein gekregen.

Bezorgd

Stadscamping Rotterdam 1“De regen was opgehouden, maar bij ons bleef het omhoog komen”, zegt eigenaresse Ciska den Haring. Ze is bezorgd over het water, dat nog niet is gestopt met toenemen. “We weten nog niet hoe groot de schade zal zijn, maar financieel is dit nu al zo’n schadepost dat het erop lijkt dat dit het einde van de stadscamping betekent. Je levenswerk zie je gewoon aan gort gaan”, zegt De Haring over het familiebedrijf dat zij en haar familie al ruim twintig jaar runt.

Pas als het water gezakt is, zal duidelijk worden wat de daadwerkelijke schade is en of er nog wat te redden valt.

Bron: RTV Rijnmond.

Like dit artikel
Tweet dit artikel