RTL Kampeert gaat komend jaar verder als Campingtijd

RTL Campingtijd seizoen 2023

RTL Kampeert gaat komend jaar verder als Campingtijd

Het populaire televisieprogramma RTL Kampeert gaat onder een nieuwe naam verder. Vanaf begin februari kunnen we maar liefst tien nieuwe afleveringen van Campingtijd tegemoetzien.

In het programma, dat zondags op RTL4 te zien zal zijn, zullen Koert-Jan de Bruijn en de nieuwe presentatrice Laurien Verstraten verschillende kampeerregio’s en campings in Europa bezoeken.

‘Fantastische roadtrip’

De eerste 5 uitzendingen van Campingtijd zijn specials. Deze gaan volledig over de accommodaties van Vacansoleil en de prachtige gebieden rondom die campings. Die campings liggen onder anderen in Nederland, Kroatië, Frankrijk en Zwitserland.

Laurien Verstraten, de nieuwe presentatrice van het programma: “We hebben een fantastische roadtrip gemaakt door Europa en prachtige regio’s en campings bezocht. Elke aflevering gaan we vanaf de camping op pad en verkennen de regio. Dit is echt hartstikke leuk, want iedereen is op vakantie: vrij en blij”. Uiteraard brengt Campingtijd de mooiste campings en plekjes in beeld, zoals bijvoorbeeld de bergen van Frankrijk, de cultuursteden aan de Spaanse Costa en de ongerepte Kroatische natuur.

Naar de populaire kampeergebieden

Een dergelijk televisieprogramma kan niet bestaan zonder sponsoring. Bij Campingtijd is Vacansoleil een van de grootste sponsors. Commercieel directeur Jacky Lambert: “Vacansoleil wil zich laten zien als marktleider. In deze programma’s laten we de populaire vakantielanden aan onze doelgroep zien. Begin van het kalenderjaar is de periode waarin veel mensen zich oriënteren op hun volgende vakantie. Kamperen is en wordt steeds populairder, zeker bij jonge gezinnen”.

Kampeerders

Nederlanders zijn kampeerders bij uitstek. Meer dan de helft van de Nederlanders oriënteert zich na de jaarwisseling op de komende zomervakantie. “De ideale tijd om de kampeerbranche te promoten,” zegt Marco Menage, een van de initiatiefnemers van het programma. “Na de 5 Vacansoleil afleveringen komen 5 afleveringen waarin verschillende campers, caravans en kampeerartikelen bekeken worden. Kamperen is tijdens en na coronabooming en wij kunnen die markt promoten.”

Veel animo van verkeersbureaus

Er was ook onder de verkeersbureaus veel animo om de populairste kampeergebieden te promoten onder de Nederlanders. Zwitserland heeft dit 3 afleveringen afgenomen en ook in Kroatië komt aan bod.

Campingtijd vanaf zondag 5 februari wordt wekelijks uitgezonden tussen 17.25 uur en 18:00 uur bij RTL 4. De herhalingen zijn elke zaterdag, ook bij RTL 4.

Like dit artikel
Tweet dit artikel