Ruime Sil Octapeak F8 tent is ook in winteruitvoering verkrijgbaar

Luxe Outdoor Sil Octapeak F8 tent

Ruime Sil Octapeak F8 tent is ook in winteruitvoering verkrijgbaar

Het Chinese merk Luxe Outdoor is in Nederland nog amper bekend maar staat ondanks de scherpe prijsstelling bij veel buitenlandse outdoorspecialisten in het rijtje met bekende merken.

Een van de tenten van Luxe Outdoor die de laatste tijd sterk aan populariteit wint en via een Duitse webshop ook door de Nederlandse kampeerders ‘ontdekt’ wordt, is de Sil Octapeak F8. Een vierpersoons ‘tipitent’ die dankzij zijn lage gewicht ook geschikt is voor fiets- en rugzakkamperen.

Licht en ruim

De Sil Octapeak F8 is met een gewicht van ongeveer 3 kilo niet alleen licht en ruim (de binnentent meet 2,30 x 3,00 m) maar ook heel veelzijdig. Kampeerders kunnen namelijk ook alleen de binnentent- of de buitentent opzetten. Als de tent in zijn geheel is opgezet, bevindt zich aan beide zijden van de binnentent een bagageruimte.

Andere binnententen

Omdat de binnen- en buitentent afzonderlijk te koop zijn, kan men ook kiezen voor een kleinere 2-persoons binnentent om zo meer ruimte te creëren om te koken, of om voor de binnentent te kunnen zitten. Desgewenst kan men ook 2 kleinere binnententen kiezen om zo twee afzonderlijke slaapcompartimenten te creëren.

Winteruitvoering geschikt voor kachel

Last but nog least: de Sil Octapeak F8 is ook verkrijgbaar in een ‘winter’-uitvoering. De buitentent is dan voorzien van slikranden rondom, een opening voor een schoorsteen alsmede een afsluitbare luchttoevoer. Deze tent is dus geschikt om een houtkachel in te plaatsen, iets wat in deze gewichtsklasse (je gebruikt hem dan zonder binnentent) behoorlijk zeldzaam is.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel