’s Werelds eerste meeting van daktentnomaden

Meeting daktent kampeerderds Duitsland

’s Werelds eerste meeting van daktentnomaden

ZOETERMEER – Ze behoren natuurlijk niet tot een echt volk, deze daktentnomaden, maar het zijn vaak wel kampeerders die hun eigen weg kiezen en op een eigenzinnige manier op reis gaan.

Daktenten zijn overigens steeds populairder aan het worden. Vroeger zag je ze alleen op het dak van echter terreinwagens zoals de Land Rover, Toyota Landcruiser en Mercedes G-Klasse, tegenwoordig zie je ze ook steeds vaker voorbij komen op het dak van een stationwagen, bestelbus of comfortabele SUV.

Wie ook met zo’n daktent kampeert of daar iets meer over zou willen weten, zou een bezoekje kunnen brengen aan ’s werelds eerste meeting van daktentkampeerders. Deze wordt morgen tot en met aanstaande zondag gehouden in het Duitse Nieder-Moos.

Daar tref je niet alleen mensen die de daktent zo nu en dan gebruiken, maar ook mensen die er in leven. Zij geven tijdens deze meeting voordrachten en workshops over het reizen met, en het leven in een daktent. Ook wordt er van alles verteld over de reizen die de mensen met zo’n dakent hebben gedaan. Er wordt verteld over reizen naar Zuid-Afrika, Namibië en Zambia. Maar ook het technische  aspect komt aan bod. Je kunt er terecht voor informatie over de keuze van de juiste daktent, de overige uitrusting, de belading van de auto en zelfs over de reparatie van de daktent. Ook zaken als een uitschuifbaar keukenblok voor in de auto en het koken op een kampvuur komen aan bod, en het is zelfs mogelijk om een voorproefje te krijgen van een training voor het offroad rijden.

Niedermoos ligt tussen Frankfurt, Fulda en Gießen in, het evenement vindt plaats op het terrein van het in Niedermoos gelegen Vrijetijdspark Vulkan. Meer informatie kun je vinden op de website van het evenement.

Like dit artikel
Tweet dit artikel