Sawiko Futuro fietsendrager voor buscampers

Sawiko Futuro E-bike lift

Sawiko Futuro fietsendrager voor buscampers

ZOETERMEER – Wie een e-bike mee wil nemen op de camper, wordt geconfronteerd met het feit dat een e-bike behoorlijk wat weegt. Daardoor is het vaak lastig om de e-bike zonder al te veel moeite op de fietsendrager te plaatsen.

Bovendien moet een fietsendrager, gezien het gewicht van de e-bikes, ook een stk steviger zijn dan een drager voor normale fietsen.

Veel fabrikanten zijn dan ook druk bezig met de ontwikkeling van geschikte fietsendragers voor e-bikes. Zo ook het Duitse merk Sawiko. De nieuwe Futuro drager die Sawiko introduceerde, heeft om het beladen makkelijker te maken een elektrische lift. Deze wordt aangedreven door een 12 Volt elektromotor, die het platform waarop de fietsen komen te staan, omhoog en omlaag doet bewegen. Daarnaast is er ook een handbediening van de lift mogelijk, voor het geval er problemen met de 12 Volt installatie zijn.

De speciale 4-punts bevestiging zorgt voor een goede verdeling van de krachten over de carrosserie en deurscharnieren. Daardoor worden de achterdeuren niet overbelast. De Sawiko Futuro is geschikt voor het vervoeren van maximaal 3 normale fietsen of 2 e-bikes.

De Sawiko Futura E-Lift fietsendrager is verkrijgbaar vanaf 2249 euro. Er is geen aparte lichtbalk benodigd, ook de eventuele trekhaak kan normaal worden gebruikt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel