ScandicCaravans brengt klassieke Scandinavische raamluifel opnieuw op de markt

klassieke aluminium Scandinavische raamluifel van ScandicCaravans

ScandicCaravans brengt klassieke Scandinavische raamluifel opnieuw op de markt

Het merk Shapeg bestaat al heel lang niet meer, maar leverde vroeger onder anderen antennemasten en aluminium raamluifels voor caravans. Met name de aluminium raamluifels van Shapeg waren vroeger, en dan hebben we het over tientallen jaren geleden, behoorlijk populair.

Dit was de enige raamluifel die goed bestand was tegen slechte en ruwe weersomstandigheden, Of het nu om langdurige regen ging, of sneeuw en ijs, de luifel van Shapeg hield stand. Daarom heeft ScandicCaravans, gespecialiseerd in caravans uit Scandinavië, besloten om deze luifel terug op de markt te brengen.

Origineel ontwerp

Het ontwerp van de raamluifel van ScandicCaravans is vrijwel identiek aan de versie van twintig jaar geleden. Omdat er tegenwoordig steeds meer caravans van 250 centimeter breed zijn, biedt ScandicCaravans in tegenstelling tot het vroegere model in twee breedtes aan. De aluminium luifel van ScandicCaravans is verkrijgbaar voor caravans met een breedte van 220 en 250 centimeter.

Wat ook gebleven is, is de robuuste bouw en de onvolprezen eigenschappen. In de zomer biedt de luifel het voor- of achterraam een behaaglijke schaduw. De luifel houdt het raam uiteraard ook droog als het regent.

Maar ook in de winter, als het sneeuwt, blijft het raam schoon. Als het zo veel sneeuwt dat de caravan een dikke witte hoed krijgt, dan vormt zich volgens ScandicCaravans na verloop van tijd een aantal prachtige ijspegels aan de luifel van een bewoonde/verwarmde caravan. Het smeltwater komt meestal halverwege de disselbakklep terecht, zodat het scharnier van de klep ook bij vorst gangbaar blijft.

Eenvoudige montage

De montage van de raamluifel is heel eenvoudig. De pees wordt in de rails boven het voor -of achterraam getrokken en de steunen kunnen eenvoudige op de handvatten worden bevestigd. De aluminium raamluifel is bij het in het Drentse Anloo gevestigde ScandicCaravans verkrijgbaar vanaf € 495,00 incl. BTW.

Like dit artikel
Tweet dit artikel