Scandlines verlaagt tarieven veerdiensten Zweden

veerdiensten Zweden

Scandlines verlaagt tarieven veerdiensten Zweden

Zweden blijft een populaire bestemming onder de kampeerders en camperaars. Helaas ligt het land niet om de hoek en kun je het, als je geen enorme omweg wilt maken, alleen bereiken via een tolbrug of veerboot. Dat kost uiteraard ook het nodige.

Een van de populairste routes van Nederland en Duitsland richting Zweden is door eerst de veerdienst Puttgarden-Rødby naar Denemarken te nemen. Daarna kun je over de Öresundbrug of via de veerboot Helsingør-Helsingbørg verder naar Zweden reizen.

De Duits-Deense rederij Scandlines is een van de rederijen die diensten op deze trajecten verzorgt. Scandlines meldt dat het in seizoen 2019 lagere tarieven zal hanteren. Dat is uiteraard interessant. Deze lagere tarieven zijn voornamelijk van toepassing als je de tickets vooraf, en dan minimaal 14 dagen voor vertrek reserveert.

Economy-ticket

Een van de tickets die in 2019 goedkoper zijn, is het Economy-ticket. Dit kun je alleen online boeken. De overtochten op de routes Rostock-Gedser en Puttgarden-Rødby kun je nu tot 14 dagen voor vertrek boeken voor prijzen vanaf slechts 32 euro.

Combitarief

Je kunt als je naar Zweden reist ook gebruik maken van het combitarief. Deze tickets heten Öresundticket en Schwedenticket. Hiermee kun je vanaf een van de Scandlines-havens over de Öresundbrug of via de veerboot Helsingør-Helsingbørg naar Zweden reizen. Deze tickets zijn verkrijgbaar vanaf 78 euro, ook deze dien je tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek te boeken.

Flexibeler met Flexticket

Wie wat minder gebonden wil zijn, kan ook van het Flex-ticket gebruik maken. Met dit ticket kun je van iedere afvaart gebruik maken, het is geldig tot 3 maanden na de oorspronkelijk geboekte afvaart. Hiermee heb je altijd een gegarandeerde plaats op de eerstvolgende afvaart en kun je ook gebruik maken van het VIP-spoor om de boot op te rijden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel