Scharphof Campers: van campers voor iedereen naar camperspecialist

Scharphof Campers

Scharphof Campers viert tienjarig bestaan

NIJVERDAL – Tien jaar geleden besloot Gerrit Scharphof van zijn hobby zijn beroep te maken en tegenwoordig verkoopt hij de VW buscamper als ‘boodschappenwagen’. Aankomend Paasweekend viert Scharphof Campers in Nijverdal een groots jubileumfeest.

Eigenlijk zou Gerrit Scharphof met zijn camper zelf eropuit mogen trekken, nu hij de pensioenleeftijd heeft bereikt. Toch is stoppen met werken het laatste waaraan hij denkt, verzekert zoon Thijs Scharphof, mede-eigenaar van Scharphof Campers in Nijverdal. “Dit jaar bestaat ons bedrijf tien jaar en dat is juist reden voor een feest.”

Specialist in VW en Pössl

Scharphof Campers in Nijverdal is gespecialiseerd in de verkoop van de handzame VW Westfalia California  met hefdak en de ruimere Pössl buscamper. De VW is met z’n vijf meter lengte heel compact en past bij heel veel typen klanten, volgens Thijs. “Wie eenmaal de VW ontgroeit, schuift vaak door naar de ruimere, iets luxere Pössl, met vast bed, warm water en toiletruimte. “We verkopen slechts twee merken die elkaar perfect aanvullen. We kunnen daardoor wel van beide merken heel veel verschillende modellen laten zien. Dat trekt gerichte klanten en we kunnen die klant eigenlijk ook altijd helpen.”

Campers voor iedereen

Tien jaar geleden besloot voormalig RDW-APK-specialist Gerrit Scharphof van zijn hobby zijn beroep te maken. “Mijn vader is begonnen met gebruikte campers, voor lagere prijzen”, vertelt Thijs Scharphof die in 2006 in het bedrijf van zijn vader stapte. “Het was een bewuste keuze om een bredere groep camperaars aan te spreken.”

Inruilen van auto en caravan

Sinds de start van Scharphof Campers is er in het hoofd van de klant veel veranderd. “We zijn meegegroeid met onze klanten en jongere en nieuwe campers gaan verkopen. Onze klanten hebben behoefte aan vrijheid. De kinderen zijn meestal de deur uit, ze beschikken ruimschoots over vrijetijd en hebben wat te besteden. We zien steeds vaker dat mensen hun auto en caravan bij ons komen inruilen voor een jong gebruikte camper.”

Camper als ‘boodschappenwagen’

“Een nieuwe camper mag dan kostbaar zijn in de aanschaf, maar daar tegenover staat dat een camper zeer waardevast is”, aldus Thijs Scharphof. “Met een nieuwe camper koop je zekerheid en rijd je een langere periode vrij van reparatiekosten. Daarbij komt het voordeel in de wegenbelasting ten opzichte van een personenauto. De VW-bus past in elke parkeergarage en staat op je eigen oprit niet in de weg, zoals een caravan dat wel doet. En je kunt er prima je dagelijkse boodschappen mee doen.”

Campervirus

Het camperen heeft alle medewerkers van Scharphof Campers in z’n greep. Die feeling met het camperen is ook nodig voor de klant, vindt Thijs. “Mijn vader heeft in het verleden een camper gebouwd en grote camperreizen door Europa gemaakt. De mooiste reis was waarschijnlijk naar Portugal. Dat was z’n eerste reis en toen is het campervirus overgeslagen. Sindsdien is de camper heilig. Het mooiste van camperen is de vrijheid om een weekendje lekker weg te gaan. Want camperen is altijd leuk, ook als je maar paar dagen de tijd hebt. En je hoeft er niets voor overhoop te halen. De camper staat altijd voor je klaar.”

Feestweekend 10-jarig bestaan

“Het is ons allemaal een beetje overkomen”, aldus Thijs over de groei die Scharphof sinds 2004 heeft doorgemaakt. “Onze klanten promoten hun camper in eigen kring. Via mond-tot-mond-reclame hebben we het elk jaar, geheel tegen de stroom in, drukker gekregen. Zo hebben we eens een camper verkocht aan een echtpaar afkomstig uit een wat kleiner dorp. In de maanden daarop zijn de plaatselijke opticien, de tandarts, de buren van het echtpaar en de kinderen bij ons geslaagd voor een camper. We zien allen nog regelmatig terug voor onderhoud.” Met Pasen viert Scharphof alweer het 10-jarig bestaan. “We nodigen al onze klanten van harte uit om een kijkje te komen nemen”, aldus Thijs.

Over Scharphof Campers

Familiebedrijf Scharphof Campers startte in 2004. Je kunt er terecht voor verkoop, APK, onderhoud en verhuur van campers. Scharphof Campers koopt selectief in bij particulieren of merkdealers in Duitsland. Van alle campers is het onderhoudsverleden bekend. Na de zomer start Scharphof met de uitbreiding van het huidige pand. Meer verkoopruimte en een grotere werkplaatsvloer is het doel, terwijl het buitenterrein grotendeels naar het terrein aan ‘de overkant’ verhuist.

Like dit artikel
Tweet dit artikel