Scherp geprijsde Forster Livin’up buscampers

Forster Livin'up buscamper

Scherp geprijsde Forster Livin’up buscampers

Nadat Forster, het instapmerk van Eura Mobil, eerder deze zomer al de semi-geïntegreerde en alkoofmodellen van de nieuwe Forster Livin’up-lijn presenteerde, volgen nu ook de buscampers.

En ook de Livin’up buscampers zijn bijzonder aantrekkelijk geprijsd. Niettemin hebben de Livin’up buscampers volgens Forster een behoorlijk complete uitrusting. Komend seizoen kunnen kopers van een Forster Livin’up buscamper kiezen uit drie verschillende indelingen.

Forster V 599 HB Livin’up

Het kleinste model is de 5,99 meter lange Forster V 599 HB Livin’up, deze is geschikt voor twee personen die achterin kunnen beschikken over een dwarsbed van 1,90 x 1,44 meter. Verder naar voren zien we de een voor buscampers in dit formaat klassieke indeling, bestaande uit een compacte natte cel, keukenblokje met tweepits gasfornuis en een zitgroep met draaibare bestuurdersstoelen. De indeling is verder standaard, met een keukenblokje aan de rechterzijde.

Forster V 636 EB Livin’up

Iets langer is de Forster V 636 EB Livin’up. Deze heeft dan ook twee eenpersoonsbedden achterin, waar meer ‘lengte’ voor nodig is. Verder komt de indeling van de V 636 EB Livin’up behoorlijk overeen met zijn kleinere broertje V 599 HB.

Forster V 599 VB Livin’up

De Forster V 599 VB Livin’up is misschien wel de meest interessante indeling. Deze camper is nog geen zes meter lang maar biedt plaats aan vier of eventueel zelfs vijf personen. Dat wordt mogelijk gemaakt door de tweepersoons stapelbedden aan de achterzijde. Hierdoor beschikt de camper over vier slaapplaatsen, een vijfde is beschikbaar in de zitgroep. Afgezien van het stapelbed is de indeling gelijk aan die van de V 599 HB.

Interieur

Het meubilair van de buscampers is afgewerkt met een op berken of essen lijkend houtdecor. De bovenkastjes lopen over de gehele lengte van het voertuig, zodat er voldoende opbergruimte is voor kleding. Extra opbergruimte voor accessoires bevindt zich onder het achterbed. Slim is de plek van de 70-liter koelkast. Deze bevindt zich aan de zijkant van het keukenblok, vlak bij de deur, en kan zowel van binnen als van buitenaf worden geopend. De keuken biedt relatief veel werkruimte omdat ook de bovenkant van de halfhoge kast bij het bed als werkruimte kan worden gebruikt. Verder beschikken alle Livin’up-modellen over opklapbare bedden. De extra slaapplaats in de zitgroep is met een lengte van 1,86 meter niet bepaald iets voor lange mensen.

Uitrusting

Standaard hebben de Livin’up-modellen, die op basis van de Fiat Ducato worden gebouwd, onder anderen een 120 pk dieselmotor, Truma Combi 4 verwarming en een 230-volt en 12-volt aansluiting alsmede drie USB-aansluitingen in het interieur. De drinkwatertank heeft een inhoud van 100 liter water, de vuilwatertank meet 90 liter. De Livin’up buscampers zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 50.000 euro, waarmee Forster absoluut een scherp aanbod neerzet.

Like dit artikel
Tweet dit artikel