Schwabenmobil Florida ook op basis van Volkswagen Crafter gebouwd

Schwabenmobil Florida VW Crafter

De door HRZ Reisemobile gebouwde Schwabenmobil Florida

STUTTGART – Zoals we in ons artikel over de Knaus Saint & Sinner al meldden, is de nieuwe VW Crafter pas in de tweede helft van dit jaar leverbaar. Evengoed zien we op de CMT in Stuttgart een aantal prototypes en studiemodellen die op de nieuwe Crafter zijn gebaseerd.

Niet alleen Knaus, ook het Duitse Schwabenmobil, dat bij HRZ Reisemobile wordt gebouwd, laat een buscamper op basis van de nieuwe Volkswagen Crafter zien.

Deze nieuwe buscamper draagt de naam Florida en zal beschikbaar zijn in vier versies. De Florida Multitalent heeft ondanks de geringe lengte van 6 meter een heel variabele indeling waardoor je de camper op verschillende manieren kunt gebruiken. Achter de bestuurdersstoel is de kleerkast geplaatst, en achter de bijrijdersstoel bevindt zich de was/toiletruimte. Daarmee is de cabine behoorlijk afgeschermd van de woonruimte. Achter de linnenkast is aan de linkerzijde het keukenblok geplaatst. Daarachter is ruimte voor twee enkele bedden. Het linkerbed herbergt de verswatertanken verwarming. Het linkerbed kan volledig worden verwijderd of tegen het linkerbed aan opklappen. Als het rechter bed is verwijderd, is op die plaats ruimte voor twee tweezits banken en waarmee er in de camper dus 6 personen kunnen worden vervoerd. Op bestelling is ook een uitvoering leverbaar waarin een motorfiets kan worden meegenomen.

De volgende indeling is de Reha Camper 2. Deze heeft een open indeling. Achterin is de was/toiltruimte. Midden in de camper is veel vrije ruimte zodat deze ook geschikt is voor een rolstoel. Achter de bestuurdersstoel is een slaapzitbank gerealiseerd, aan de rechterzijde een laag uitgevoerd keukenblok.

De Florida 5.9 A is als drie of vierzitter verkrijgbaar. Achterin deze camper bevindt zich een tweepersoons bed, dat dwars is geplaatst. Daarvoor bevinden zich aan de linkerkant de was/toiletruimte, aan  de rechterkant het keukenblok. In de 5.9 B uitvoering is de was/toiletruimte weer direct achter de bestuurdersstoel, achterin de camper bevinden zich twee enkele bedden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel