Scout kampeeraanhangers voor e-bikes

Scout kampeeraanhangers voor e-bikes

Scout kampeeraanhangers voor e-bikes

In onze drang naar meer vrijheid zoeken we naar steeds meer mogelijkheden om te recreëren. Mede dankzij de coronapandemie komen er gelukkig steeds meer creatieve alternatieven, ver weg van het massatoerisme.

Zo introduceert het in Bremerhafen gevestigde Crea-Construct bijvoorbeeld een handige uitklapbare kampeeraanhanger voor e-bikes.

Met deze aanhanger, die Scout wordt genoemd, wil men fietsvakanties nog makkelijker en comfortabeler maken. Hij is leverbaar in drie afmetingen (Compact, Center en Comfort) en is opgebouwd uit 15 mm dikke composietpanelen. Deze zijn bijzonder licht en stevig. Als je er mee fietst is het een normale, ietwat hoge fietsaanhanger. Maar aangekomen op de plaats van bestemming kun je de aanhanger, klap je hem in drie minuten uit tot een overdekt onderkomen, inclusief luifel.

Drie modellen

Al deze modellen zijn een uitbreiding op de Tough-fietsaanhanger van dezelfde producent. Je koopt dus altijd een bundel bestaande uit de Tough aanhanger en een Scout kampeerunit.

Het basismodel, de Scout Compact, meet in opgeklapte toestand 1,30 x 0,65 x 0,95 m (l x b x h). Uitgeklapt biedt de aanhanger een ligvlak van 1,90 x 0,60 m, wat uiteraard alleen geschikt is voor één persoon. De Scout Center is iets breder, terwijl hij net zo hoog en lang is als de Scout Compact. Het ligvlak van 1,90 x 0,90 m is bijzonder ruim voor één persoon en als je een beetje inschikt kan het ook net met twee personen. Het toekomstige topmodel is nog iets ruimer. Dat is de Scout Comfort. Deze heeft ligvlak van 2,00 x 1,40 m wat dus niet onderdoet voor een tweepersoonsbed in een camper of caravan. In opgeklapte toestand is deze versie uiteraard wel een stukje langer, breder en hoger dan de andere twee Scout-aanhangers. Ook het uitklappen duurt iets langer. Maar qua gewicht maakt het niet zo veel uit.

Fors laadvermogen

De Comfort en Center wegen ongeveer 19 kg terwijl de Compact ongeveer 15 kilo weegt. Daar komt nog wel het gewicht van de Tough-aanhangers bij. Dat gewicht geeft de fabrikant helaas niet op, wel dat ze totaal 80 kilo mogen wegen. Omdat ze ook behoorlijk wat bagageruimte bieden, tot wel 550 liter, heb je in ieder geval geen fietstassen meer nodig. Dat zorgt uiteraard voor een betere stabiliteit van de fiets. Bovendien heeft de aanhanger een hydraulische oplooprem.

Tegen meerprijs kan de Scout worden voorzien van een bagagerek en schuiframen. Daarnaast heeft de fabrikant ook nog het nodige toebehoren, zoals een voortent en een set zonnepanelen met laadregelaar, omvormer en accu.

Like dit artikel
Tweet dit artikel