SEA Group gaat productie centraliseren

kampeerzaken.nlDe Italiaanse SEA Group is één van de grootste producenten van campers. Onder deze groep vallen merken als Dream, Elnagh, Joint, McLouis, Miller, Mobilvetta, Sharky en het uitsluitend in Engeland leverbare Auto-Sleepers.
De SEA Group heeft, nu de camperverkopen in Europa onder druk staan omdat er voor de consumenten gewoon te veel keus is en het economisch ook wat minder gaat, besloten om de productie te gaan centraliseren. Waar de campers van deze merken voorheen in 5 fabrieken werden gebouwd, worden ze binnenkort in 2 nieuwe, grotere fabrieken gebouwd.
 
Op die manier wil de SEA Group de campers op een betere en efficiëntere manier kunnen bouwen. De fabriek van Joint in het Spaanse Zaragoza zal daarom worden gesloten, waarna de productie zal worden voortgezet in het Italiaanse Trivolzio. Verder is men met het merk Dream gestopt, dat is opgegaan in één van de andere merken van de SEA Group.
kampeerzaken.nlDe berichtgeving elders over een faillissement van Joint Campers lijkt ons wat dat betreft nogal ongenuanceerd, en wordt door de importeur van Joint, Hebo Campers in Giethoorn, nadrukkelijk van de hand gewezen. Men maakt zich daar, evenals bij de importeur van McLouis, geen zorgen over de toekomst van de SEA Group, die grotendeels eigendom is van een grote Britse investeringsmaatschappij.

Like dit artikel
Tweet dit artikel