Sea to Summit X-Set 31: extra compacte, inklapbare kookset

Sea to Summit X-Set 31 kookset

Sea to Summit X-Set 31: extra compacte, inklapbare kookset

De in- en uitklapbare pannen, borden en schalen van Sea to Summit zijn in de korte tijd dat ze op de markt zijn, een groot succes gebleken.

Daarom is Sea to Summit begonnen om hier handige sets van samen te stellen, waarvan de delen zo goed mogelijk bij elkaar passen. Op die manier is het inpakvolume zo klein mogelijk.

In- en uitklapbare pan, kommen en bekers

Met de X-Set 31 van Sea to Summit beschik je over een flinke kookpan, twee kommen en twee bekers. Dat is voor de meeste rugzakkampeerders voldoende voor meerdaagse tochten met minimale bepakking. De warme maaltijden bestaan dan doorgaans uit ‘droogvoer’ dat met warm water tot een maaltijd wordt bereid. Dankzij het ingenieuze vouwsysteem zijn de pan, kommen en mokken ultraplat op te bergen. De set is daardoor ongelooflijk compact en past opgevouwen als een puzzel in elkaar. Maar de onderdelen zijn ook los verkrijgbaar.

X-pot

De X-Pot is de inklapbare kookpan. Hij heeft een harde aluminium bodem die zorgt voor de warmtegeleiding en hittebestendige siliconen wanden. Dankzij een inhoud van 2,8 liter is de X-Pot zelfs geschikt voor een maaltijd voor vier personen.

X-Bowl

De opvouwbare X-Bowl is een kom met een inhoud van 650 ml. Dankzij het flexibele siliconenmaterialen kan hij helemaal plat worden opgeborgen. Als hulpje bij het koken is de kom voorzien van een maatindeling.

X-Mug

De X-Mug is een flinke beker met een inhoud van bijna een halve liter (480 ml). Je kunt de beker klein en plat op te vouwen. Daardoor past hij moeiteloos in iedere rugzak of fietstas. De stijve ringen geven de siliconen X-Mug voldoende stevigheid zodat je hem gewoon stevig vast kunt pakken. Adviesprijs € 14,95.

X-Plate

Het X-Plate bord is geen onderdeel van de X-Set 31 maar is wel een handige aanvulling. Het bord is inklapbaar en heeft een stevige, hittebestendige bodem. Deze is krasvast zodat je het bord ook als snijplankje kunt gebruiken.

De Sea to Summit X-Set 31 kookset en losse onderdelen zijn niet alleen verkrijgbaar bij outdoorwinkels zoals Bever en Bergfreunde maar ook bij algemene webshops zoals bol.com. De kookset heeft een adviesprijs € 107,95 maar is in de praktijk vaak een stuk voordeliger. Zoals gezegd en de pannen, bowls en mugs zijn evenals het bord ook los verkrijgbaar.

Like dit artikel
Tweet dit artikel