Sealvans: recreëren op het land en op het water

Sealvans: recreëren op het land en op het water

Sealvans: recreëren op het land en op het water

De behoefte aan veelzijdige vakantievoertuigen neemt alsmaar toe. Meestal bedoelen we daarmee niet een recreatiemiddel dat we zowel op het land als het water kunnen gebruiken. Maar dat is wel wat het Turkse bedrijf SealVans op de markt brengt.

Sealvans noemt het “een oplossing die zowel op het land als in het water functioneert”. Dat zal niet zonder compromissen gaan, maar het bedrijf heeft in ieder geval een caravan ontwikkeld die ook als boot kan dienen. Een concept waarmee het Turkse bedrijf een unieke plek inneemt in de markt voor recreatiemiddelen.

SealVans

Het bedrijf SealVans richt zich helemaal op het bedenken, ontwikkelen en bouwen van amfibische caravans. De oprichters zagen een gat in de markt voor een voertuig dat zowel als caravan en als boot kan functioneren. Na jaren van ontwikkeling en testen, heeft het bedrijf twee nu modellen op de markt gebracht die zo goed mogelijk bij de visie van het bedrijf passen. Het karakter van beide modellen is gelijk, al verschillen ze behoorlijk qua afmetingen. Best handig, want ook daarmee spreken ze ieder weer een beetje andere doelgroep aan.

Seal 4.20m

Dit model heeft een lengte van 4,20 meter en biedt ruimte aan maximaal vier personen. Men heeft zoveel mogelijk aan gewicht bespaard, zodat het voertuig ook nog goed op het land te gebruiken is.

Seal 7.50m

Het grotere model heeft een lengte van 7,50 meter, en biedt uiteraard heel wat meer ruimte en comfort. Dit model kan tot zes personen huisvesten en heeft ook voorzieningen zoals een keuken en badkamer.

In een paar minuten in of uit het water

Hoewel de SealVans zijn ontworpen met het oog op gebruiksgemak, is het overschakelen van de caravan- naar de bootmodus natuurlijk toch even een klusje. Uiteraard dient er ook een geschikte (trailer)helling te zijn waar je het voertuig/vaartuig te water kunt laten. Toch is dat ombouwen een proces dat volgens Sealvans binnen enkele minuten kan worden voltooid. Veiligheidsvoorzieningen zoals reddingsvesten en brandblussers zijn standaard aanwezig zodat je met een vertrouwd hart het water op kunt gaan. Dan moet je wel even opletten dat de dissel niet als stormram fungeert.

Is hier een markt voor?

SealVans positioneert zich in een bijzonder niche, tussen de markten voor caravans en boten in. Hoewel er andere amfibische voertuigen bestaan, onderscheidt SealVans zich wel door het feit dat de voertuigen relatief veel luxe en comfort bieden. Wat dat betreft zijn er voor zover wij weten geen directe concurrenten. De mogelijkheid om te schakelen tussen een caravan en een boot is natuurlijk een bijzonder aspect.

Sealvan Seal boot en caravanOf dit voordeel de nadelen – want zowel bij gebruik als boot en als caravan zijn er ongetwijfeld de nodige compromissen – voldoende in de schaduw stelt, dat mogen de potentiële kopers voor zichzelf uitmaken. Volgens Sealvans zijn beide modellen concurrerend geprijsd, gezien de dubbele functionaliteit die het voertuig biedt. Dat zou ook kunnen betekenen dat ze bijna net zo duur zijn als een losse boot plus een losse caravan, en of we dat nu ‘concurrend’ moeten noemen is maar de vraag.

Like dit artikel
Tweet dit artikel