Seikel ProAir luchtvering brengt de Volkswagen Transporter op een ander niveau

Seikel ProAir luchtvering en niveauregeling

Seikel ProAir luchtvering brengt de Volkswagen Transporter op een ander niveau

Of het nu gaat om extra bodemvrijheid tijdens het rijden in terrein of om de camper juist lager te maken zodat hij ook in parkeergarages past, de Seikel ProAir zal in veel gevallen uitkomst bieden.

Met de Seikel ProAir-luchtvering kan de bodemvrijheid van een Volkswagen Transporter worden vergroot tot maar liefst 28 centimeter. Ook kan het voertuig worden verlaagd tot een hoogte van iets minder dan 2 meter, waardoor het in vrijwel elke parkeergarage past.

Uitgebreid getest

De nieuwe luchtvering was vorig jaar al aangekondigd, maar zal komende zomer daadwerkelijk verkrijgbaar zijn. Voorafgaand aan de marktintroductie volbracht men met de ProAir luchtvering een veeleisend testprogramma van tienduizenden kilometers door sneeuw, ijs, water, modder en over zand- en grindwegen. De test werd persoonlijk begeleid door Peter Seikel.

Hoger, lager én waterpas

De Seikel luchtvering biedt uitkomst voor een breed spectrum van toepassingen voor personen- en goederenvervoer. De luchtvering kan worden toegepast in combinatie met de standaard voorwielaandrijving en met de 4Motion vierwielaandrijving. Alle functies kunnen eenvoudig worden bediend via een handige afstandsbediening met soft-touch display. Behalve een verbeterd rijcomfort – ook bij zware belading – en een verstelbare rijhoogte biedt de Seikel luchtvering ook de mogelijkheid om de camper eenvoudig waterpas te stellen. Het waterpas stellen met wiggen behoort hiermee tot het verleden. Optioneel levert Seikel ook een compressorfunctie voor het oppompen van de banden, voor die mensen die de bandendruk bij het rijden in het terrein willen verlagen.

Vijf standen

Gebruikers kunnen op de afstandsbediening kiezen uit vijf instellingen. In de laagste stand moet de Volkswagen Transporter – uiteraard afhankelijk van de hoogte van de luifel, het hefdak of verhoogde dak – passen in parkeergarages met een maximale hoogte van twee meter. De tweede stand is bedoeld voor het gebruik op wegen en grind. Daarnaast zijn er nog twee off-road configuraties die de bodemvrijheid van het voertuig met nog eens drie en vijf centimeter verhogen. Met de juiste bandenmaat zou met de ProAir luchtvering een bodemvrijheid van maximaal 28 centimeter mogelijk moeten zijn. Alle aanpassingen kunnen tijdens het rijden worden doorgevoerd.

Op de camping of camperplaats kan men het voertuig met een druk op de knop eenvoudig waterpas zetten. Op het display van de afstandsbediening kan men ook de luchtdruk in de tank aflezen.

Deze maand verkrijgbaar

Het nieuwe veersysteem is ontwikkeld door de onderstelspecialist Streetec terwijl de productie in handen is van Bilstein. De installatie moet worden uitgevoerd door een specialist. Seikel heeft een installatiehandleiding beschikbaar. De Seikel ProAir luchtvering moet deze maand verkrijgbaar zijn, de prijzen zijn helaas nog niet bekend.

Like dit artikel
Tweet dit artikel