Selectieprocedure Fjällräven Polar 2016 begint morgen

Fjällräven Polar

Vier dagen door Lapland met Fjällräven

ZOETERMEER – Wie echt een avontuurlijke winter wil beleven, zou met de Fjällräven Polar 2016 mee moeten doen. Je beleeft dan misschien wel de koudste winter van je leven.

Je gaat dan met een internationale groep mensen en maar liefst 210 sledehonden een tocht maken onder extreem arctische omstandigheden.

Slapen in de stille poolnacht, onder het betoverende noorderlicht. Dat kan als je geselecteerd wordt voor de Fjällräven Polar 2016. Maar niet iedereen kan hier aan meedoen, er is een pittige selectieprocedure.
Die strenge selectie is niet voor niets, de Polar 2016 is een vierdaagse sledetocht over bergen en toendra’s, die  voor ‘gewone’ mensen zonder expeditie-ervaring niet alleen buitengewoon enerverend maar ook behoorlijk pittig kan zijn. Je reist met een professionele uitrusting onder begeleiding van vijf ervaren poolreizigers. De trektocht van ruim driehonderd kilometer ligt ten noorden van de poolcirkel. Samen met zo’n vijfentwintig andere avonturiers uit alle hoeken van de wereld ga je een uitdaging aan om nooit te vergeten.

Selectie

Je kunt je vanaf morgen aanmelden voor de Fjällräven Polar 2016 op Fjallravenpolar.com.
De aanmeldingsprocedure voor Polar 2016 is een wedstrijd op zich. Degene die de meeste stemmen verzamelt gaat mee, daar komt het ongeveer op neer. Schakel dus al je vrienden, volgers en mediacontacten in om dit voor elkaar te krijgen. Er zijn twee plekken beschikbaar voor de Benelux: één voor de grootste stemmentrekker en één voor de persoon die op de meest originele wijze zijn of haar passie voor de Polar laat zien. De laatste wordt geselecteerd door de jury.

Meer informatie

De Fjällräven Polar 
2016 vindt plaats van 5 t/m 9 april 2016 en gaat van Signaldalen in Noorwegen tot Jukkasjärvi in Zweeds Lapland, zo’n 200 kilometer ten noorden van de poolcirkel. Aanmelden voor deelname kan van 18 november t/m 10 december 2015 op Fjallravenpolar.com. De uitslag wordt medio december bekend gemaakt

Like dit artikel
Tweet dit artikel