Serieproductie van elektrische campers gaat binnenkort van start

Serieproductie van elektrische campers gaat binnenkort van start

Forest River koopt 150 elektrische basisvoertuigen voor campers

We hebben hier en daar al wat kunnen lezen over elektrische campers. Maar van een serieuze (serie)productie is tot nu toe nog geen sprake geweest.

In de Verenigde Staten lijkt dat nu binnenkort te gaan gebeuren. Forest River, een Amerikaanse fabrikant van recreatievoertuigen, gaat over op het in serie bouwen van elektrische campers.

Order voor 150 elektrische basisvoertuigen

Het bedrijf gaat de komende drie jaar 150 elektrische bestelwagens en andere basisvoertuigen afnemen van GreenPower, een Amerikaanse specialist op het gebied van elektrische bedrijfswagens. Deze elektrische voertuigen zullen de basis vormen voor de zogenaamde Type B en Type C motorhomes, van Forest River, alsmede voor de Cutaway buscampers. Voor zover wij kunnen zijn hebben de basisvoertuigen zonder extra opbouw een rijbereik van ongeveer 240 kilometer op een acculading. Veel camperaars zullen dat als volstrekt onvoldoende beschouwen. Maar Forest River meent dat dit kennelijk wel meevalt.

David Wright, van Forest River legt uit: “Forest River was op zoek naar een speciaal gebouwd volledig elektrisch chassis dat de actieradius en het laadvermogen heeft waar onze klanten en dealers om vragen”, zegt “Voertuigen met nuluitstoot zijn waar de markten naartoe gaan. De GreenPower EV Star CC geeft ons de flexibiliteit om in te spelen op een verscheidenheid van onbeantwoorde behoeften in de commerciële markt.”

Eerste eenheden nog dit kwartaal

GreenPower verwacht de eerste zes eenheden nog dit kwartaal te leveren. De volledig elektrische EV Star CC zal worden gebruikt in een nieuwe lijn emissievrije campers van Forest River. “De EV Star CC beantwoordt aan de eisen van veel van de markten waarop ze actief zijn,” zei Brendan Riley, President van GreenPower. “Hij laat Forest River toe zich te concentreren op datgene waarin ze expert zijn: campers bouwen.”

Forest River

Forest River mag in Europa dan bijna volstrekt onbekend zijn maar is een van de grotere spelers op de markt. Het bedrijf heeft in de V.S. meer dan 10.000 werknemers, een jaaromzet van meer dan vijf miljard dollar en leverde afgelopen zomer zijn 100.000e recreatievoertuig af.

Like dit artikel
Tweet dit artikel