Sherpa offroad camping trailer

Sherpa offroad camping trailer

Sherpa offroad camping trailer

In de Verenigde Staten en Australië zie je ze vrij regelmatig: sportieve aanhangers waar je ook in kunt overnachten. Het koken en dergelijke doe je dan buiten, of onder een luifel. Meestal zijn dit of hele stoere trailers die afgeleid zijn van robuuste aanhangers, of extra zwaar gebouwde ‘teardrop’ trailers.

De nieuwe Sherpa offroad camping trailer lijkt een mooie combinatie van deze twee varianten te zijn, die bovendien bijzonder compleet is uitgevoerd waardoor je ook bijna van een glamping trailer zou kunnen spreken.

De Sherpa camping trailer heeft niet alleen twee slaapplaatsen in het interieur, maar ook nog een daktent met twee slaaplaatsen. Maar de echte verrassing zit binnen, in het interieur. Als je namelijk op het bed gaat liggen, zie je dat bij het voeteneinde een 22-inch flatscreen televisie is gemonteerd en dat de trailer ook met een ventilator en stereo-installatie is uitgerust. Dat zie je niet vaak bij een offroad trailer. Om de televisie van stroom te voorzien, is de trailer ook voorzien van een accu en lader. Maar er is nog meer. Zo is er een watertank van 200 liter, een dieselkachel en is de keuken voorzien van 2 koelboxen van 30 liter. Bijzonder is ook de luifel, die je in een handomdraai kunt uitklappen en de cabine voor de buitendouche.

Zo combineert de Sherpa camping trailer comfort met off-road eigenschappen. Het onderstel is uiterst solide gebouwd van gegalvaniseerd staal en staat op een Cruisemaster as. De opbouw is vervaardigd van ‘rock solid’ 20 mm honingraat materiaal dat afkomstig is uit de vliegruigindustrie. Goedkoop is de Sherpa trailer van het Australische bedrijf BRS Offroad niet. Als je ‘the best of both worlds’ wilt hebben moet je rekenen op een prijskaartje van bijna 40.000 euro. Het is niet bekend of de trailer ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn.

Like dit artikel
Tweet dit artikel