Sierra Designs giet klassiek model tent in modern jasje

Sierra Designs High Route 1 model 2019

Sierra Designs giet klassiek model tent in modern jasje

Sinds 1965 produceert Sierra Designs al uiteenlopende verschillende tenten en bivakzakken. Voor 2019 heeft het Amerikaanse merk een van hun klassieke tenten vernieuwd.

De High Route 1 tent lijkt op het eerste oog een standaard tent, maar Sierra Designs heeft voor deze tent gebruik gemaakt van hoogwaardige lichtgewicht materialen, een opvallende vorm en diverse innovatieve oplossingen.

Geschikt voor backpacken

De High Route 1 is een eenpersoonstent geschikt voor backpacken en kamperen gedurende het gehele jaar. De tent is ontworpen met input van National Geographic ‘Adventurer of the Year’ Andrew Skurka. Met zijn lage gewicht van net geen 900 gram is de nieuwe versie van de High Route 1 aanzienlijk lichter dan zijn voorganger, die 1250 gram woog. Dankzij het dubbelwandige ontwerp en de vorm van de tent is deze ook prima in de herfst, lente en bij mild winterweer te gebruiken.

Geen stokken nodig

Voor het opzetten van de Sierra Designs High Route 1 zijn geen tentstokken nodig. In plaats daarvan kunnen wandelstokken worden gebruikt. Het idee hierachter is simpel: veel wandelaars en backpackers gebruiken toch al wandelstokken, deze zijn daarom ook prima te gebruiken als tentstokken. Dit bespaart gewicht én ruimte. Tentstokken zijn daarom niet inbegrepen, maar uiteraard wel los verkrijgbaar. Tentstokken zijn natuurlijk wel praktischer als je je wandelstokken wilt gebruiken voor een dagtocht en de tent nog wilt laten staan.

Veel leefbare ruimte

Dankzij zijn ‘piramide-achtige’ vorm doet de High Route 1 van Sierra Designs ruimtelijk aan, helemaal als het interieur wordt vergeleken met andere eenpersoons noktenten. Het vloeroppervlak van de tent is in totaal 3,34 m2. Dat is genoeg voor een slaapmaat, slaapzak en spullen zoals je rugzak, toilettas, etcetera.

Ripstop nylon

Voor zowel de buitentent als de vloer is er gebruik gemaakt van ripstop nylon. De buitentent is gemaakt van 20D nylon met een waterkolom van 1200 millimeter terwijl de vloer is gemaakt van 30D nylon met een waterkolom van 1200 millimeter, beide met extra coating.

Frisse kleurstelling

Iets wat direct in het oog springt bij deze tent is de kleurstelling. Net als bijna alle andere tenten en bivakzakken van Sierra Designs heeft ook de nieuwe High Route 1 een herkenbare, moderne geel/blauw/witte kleurstelling. Dit in tegenstelling tot vorige High Route 1 die een meer klassieke ‘vintage’ rood/witte kleurstelling had.

Like dit artikel
Tweet dit artikel