Skinny Guy introduceert veelzijdige kampeerunit voor pick-ups

Skinny Guy introduceert veelzijdige kampeerunit voor pick-ups

Skinny Guy introduceert veelzijdige kampeerunit voor pick-ups

Skinny Guy Campers is een startup die zich naar eigen zeggen richt op het “opnieuw uitvinden van zelfvoorzienend off-grid kamperen”. De lichte, ‘low-profile’ oplossing voor pick-ups van Skinny Guy valt zeker in die categorie.

Bij een pick-up heb je of een hoge, zware afzetunit, of een eenvoudige kap over de laadbak, of een daktent. De uitklapbare kampeerunit voor pick-ups die Skinny Guy Campers introduceert is een combinatie daarvan en lijkt de beste eigenschappen van die mogelijkheden met elkaar te combineren.

Skinny Guy mag dan wel een startup zijn, maar de grootouders van oprichter Jason Bontrager’s waren de oprichters van Jayco, een grote fabrikant van campers, vijfde wielen en campingtrailers. Jason werkte daar meer dan twee decennia tot het bedrijf in 2016 werd overgenomen door Thor Industries.

Met Skinny Guy Campers zoekt Jason Bontrager niet de mainstream campermarkt op maar wil hij een stap verder gaan. Zijn creatie is universeler, lichter van gewicht en neemt ingeklapt amper ruimte in beslag. Ingeklapt is de kampeerunit niet hoger dan de pick-up zelf zodat je er tijdens het rijden geen enkele belemmering van ondervindt en het geheel ook makkelijk in de garage kunt stallen. Zodra je op je overnachtingsplek bent aangekomen klap je hem open en heb je opeens een zee aan ruimte. De robuuste constructie doet denken aan de in Australië zo populaire off-road trailers terwijl de ruimte en uitrusting niet onderdoen voor een volwaardige en complete buscamper.

De camperunit past op nagenoeg iedere pick-up, ongeacht de lengte van de laadbak. En zo kun je er iedere pick-up mee omtoveren tot een camper met keuken, zitgroep, slaapplaats en toilet. In feite op dezelfde manier als een vouwwagen zich bij het uitklappen van een eenvoudige aanhanger tot een grote tent met alles erop en eraan transformeert. De Skunny Guy Camper weegt, afhankelijk van de uitvoering, tussen de 360 en 475 kilo en zit daarmee in een lijn met de lichtste afzetunits voor pick-ups.

Klanten kunnen hun Skinny Guy Camper precies zo laten maken als ze het willen. Er zijn diverse indelings- en uitvoeringsvarianten en Jason kan hem met een enorme hoeveelheid opties leveren. De prijzen van een Skinny Guy camper beginnen bij 16.000 dollar voor het meest eenvoudige model en lopen op tot ongeveer 38.000 dollar voor een volledig uitgeruste versie.

Na de première op Overland Expo Mountain West vorige maand heeft Skinny Guy de orderboeken geopend. Later dit jaar gaat de productie van de eerste modellen van start.

Like dit artikel
Tweet dit artikel