Skoda Kodiaq 2.0 TDI 4×4 DSG in Engeland gekozen als beste trekauto

Skoda Kodiaq trekauto

Skoda Kodiaq 2.0 TDI 4×4 DSG in Engeland gekozen als beste trekauto

ZOETERMEER – Niet alleen de ANWB organiseert een verkiezing voor trekauto’s, dat gebeurt ook in Engeland. Daar hebben ze een verkiezing genaamd ” Towcar of the Year”, die al zo’n 35 jaar wordt georganiseerd door de “Caravan and Motorhome Club”.

Net als bij de ANWB verkiezing voor de trekauto van het jaar gaat met ook bij deze wedstrijd op zoek naar voertuigen op de markt die het meest geschikt zijn om een caravan mee te trekken.

Deze wedstrijd werd dit jaar gewonnen door de Skoda Kodiaq 2.0 TDI 4×4 DSG. De Kodiaq, die eind 2016 door Skoda werd geïntroduceerd,  werd niet alleen gekozen tot de beste trekauto in zijn prijsklasse. De auto werd namelijk ook gekozen tot de beste “trekauto algemeen” van de voertuigen met een gewicht tot 1800 kilo. Het feestje was hiermee nog niet compleet, de Skoda Kodiaq werd aan de hand van deze overwinningen namelijk ook nog verkozen tot de “beste keuze van de jury”.

De Skoda Kodiaq 2.0 TDI 4×4 DSG heeft bij de wedstrijd laten zien dat hij perfect overweg kan met een flinke aanhanger. De 2.0 TDI motor heeft een flink koppel, dat dankzij de DSG versnellingsbak optimaal kan worden benut. Bovendien is de Skoda ook bij normaal gebruik een auto die prima prestaties levert en onder alle omstandigheden goed zijn werk blijft doen.

De juryleden van de “Towcar of the Year” verkiezing onderwierpen de 44 deelnemende auto’s aan forse proeven maar er werd ook gelet op andere aspecten. Zo lette men onder anderen op het gemak van aan- en afkoppelen, de ergonomie, bagageruimte en de geboden informatie over het trekken van een aanhanger in de handleiding.

Informatie over de overige deelnemers en winnaars van de wedstrijd/verkiezing kun je vinden op de website van de Caravan and Motorhome Club.

Like dit artikel
Tweet dit artikel