Een slaapbox voor op de trekhaak

Hitch Hotel

Een slaapbox voor op de trekhaak

In Europa, waar de auto’s wat minder groot zijn dan in de Verenigde Staten, waar dit idee vandaan komt, zal het wellicht wat beperkter toepasbaar zijn. Dat neemt niet weg dat het een heel interessant concept is.

We hebben het over het Hitch Hotel. Dat is naar eigen zeggen de eerste uitvouwbare wielloze recreatievoertuig ter wereld.

Het betreft een unit die je op de trekhaak bevestigt en niet door wielen wordt ondersteund. In gesloten toestand is het een veilige, waterdichte bak om je bagage in op te kunnen bergen. Hij heeft dan een inhoud van 1,63 m3. Uiteraard dien je dan rekening te houden met het eigengewicht van de unit en de maximale kogeldruk. Door de grote inhoud is hij prima geschikt om grote voorwerpen zoals snowboards, ski’s en hengels mee te vervoeren.  Als je hem uitklapt, heeft hij een inhoud van 3,65 m3 en kun je er met twee mensen prima in slapen. Daarnaast kun je hem dan ook prima als tijdelijke opslagruimte gebruiken.

Het is zo’n product, dat gebaseerd is op een geheel nieuw, origineel idee. Geoff Patterson wilde eigenlijk een degelijke transportbox bouwen voor de mountainbike van zijn zoon. Maar tijdens het uitkienen en bouwen kwam hij erachter dat je nog veel meer dingen met zo’n ding kunt doen. Hij ging dus opnieuw achter de tekentafel zitten. Hoewel het concept heel eenvoudig lijkt, nam de uiteindelijke ontwikkeling toch nog zo’n 3 jaar in beslag.

Zoals gezegd is het Hitch Hotel bedacht voor Amerikaanse auto’s. Ondanks de moderne, lichtgewicht bouwwijze waarbij gebruik wordt gemaakt van glasvezel versterkt kunststof en aluminium, weegt het Hitch Hotel ruim 100 kilo. Dat is teveel voor de trekhaken van de meeste Europese auto’s. De foto, die afkomstig is van de website van het Hitch Hotel, is dan ook een beetje misleidend. Verder biedt de unit ook totaal geen comfort, behalve een lampje en laadaansluiting. Wie dit Hitch Hotel helemaal ziet zitten en ook een auto met trekhaak heeft die het gewicht aankan, kan het Hitch Hotel voor iets meer dan 3000 euro (exclusief transportkosten) aanschaffen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel