Slechts een paar merken van de Erwin Hymer Group aanwezig op CMT Stuttgart

Erwin Hymer Group op de CMT Stuttgart

Slechts een paar merken van de Erwin Hymer Group aanwezig op CMT Stuttgart

Vorig jaar deelde de Erwin Hymer Group al mee dat men er voortaan voor kiest om de aanwezigheid op de traditionele kampeerbeurzen om het jaar te vervangen door digitale en live formats.

Daarom was de Erwin Hymer Group het afgelopen jaar niet aanwezig op toonaangevende beurzen als de Caravan Salon in Düsseldorf en de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht. Ook zou men niet aanwezig zijn op de uiteindelijk afgelaste CMT Stuttgart 2021. De 2022-editie van de CMT stond wél op de planning. Maar vanwege de coronapandemie zal ook hier een groot aantal merken van de Erwin Hymer Group niet aanwezig zijn.

Digitale formats zijn goed alternatief

Vanwege de coronapandemie kon een groot aantal beurzen in 2020 en 2021 niet doorgaan. De Erwin Hymer Group zag zich gedwongen om uit te wijken naar online alternatieven, en dat ging beter dan verwacht. Daarom vertelde Martin Brandt, voorzitter van de raad van bestuur van de Erwin Hymer Group, vorig jaar al het volgende: “In de afgelopen 12 maanden hebben we zeer goede ervaringen opgedaan met de strategische oriëntatie van onze verkoop- en marketingmaatregelen naar digitale formats. Daarbij hebben we grote nadruk gelegd op de betrokkenheid van onze retailpartners. Dit heeft ons in staat gesteld om duizenden nieuwe klanten te werven via digitale kanalen en hen samen met onze lokale handelspartners enthousiast te maken voor onze nieuwe producten en aanbiedingen.”

Kortom: de digitale marketing heeft zijn vruchten afgeworpen en is een goed alternatief gebleken voor de deelname aan de fysieke beurzen. Vandaar dat men er voor kiest – ook omdat de recreatievoertuigen momenteel toch al mateloos populair zijn – niet ieder jaar op alle grote beurzen aanwezig te zijn. Men zou daarom de grote beurzen in de oneven jaren voortaan overslaan.

Alleen Dethleffs en LMC aanwezig op CMT 2022

Voor komend jaar (2022) was wel een deelname aan de grote beurzen gepland en had de Erwin Hymer Group gepland om onder anderen op de CMT Stuttgart, Caravan Salon Düsseldorf en Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht aanwezig zijn. Maar ook nu gooit de coronapandemie roet in het eten.

Daarom hebben de meeste merken van de Erwin Hymer Group afgezien van deelname aan de CMT in Stuttgart, die in de loop van januari plaats zal vinden. Maar niet alle merken zullen afwezig zijn. Nu vallen een heleboel merken onder de Erwin Hymer Group. In alfabetische volgorde zijn dat de merken Buccaneer, Bürstner, Carado, Compass, Crosscamp, Dethleffs, Elddis, Eriba, Etrusco, Hymer, Laika, LMC, Niesmann + Bischoff, Sunlight en Xplore.

Die merken hebben ieder een grote mate van autonomie en daarmee ook de kans om hun eigen visie en strategie uit te dragen. Dit is bedoeld om ook binnen de Erwin Hymer Group een gezonde concurrentie tussen de merken te bevorderen. De merken mogen ook zelf beslissen om aan de hand van de actuele ontwikkelingen af te zien van beursdeelname.

Maar omdat dit toch een van de meest toonaangevende beurzen is, hebben Dethleffs en LMC besloten om deze gelegenheid niet te willen missen en zullen ze wél deelnemen aan de CMT.

 

Foto: Landesmesse Stuttgart GmbH

Like dit artikel
Tweet dit artikel