Slimme methode van Flip90 maakt kleine caravan en afzetunit veel ruimer

Flip90 afzetunit en caravan

Slimme methode van Flip90 maakt kleine caravan en afzetunit veel ruimer

Een afzetunit of caravan heeft soms een hefdak, of een ander uitklapbaar ding om hem tijdens het verblijf wat meer ruimte te geven. Het Duitse bedrijf ICC Offroad heeft onder de naam Flip90 een methode bedacht waardoor deze in een handomdraai zelfs bijna twee keer zo ruim kunnen worden.

Dat doet het bedrijf door een soort van capsule, die over het normale voertuig heen past. Eenmaal op de standplaats of camping aangekomen kan deze met behulp van een slimme, hydraulisch ondersteunde constructie worden uitgeklapt en wordt het kampeermiddel dus opeens twee keer zo groot.

Het leuke van Flip90 is dat het deze techniek – waarvan de naam wel eens van ‘flip-over’ kan zijn afgeleid – toepast op zowel een caravan als een afzetunit. Beide zijn bedoeld voor de meer avontuurlijk ingestelde kampeerders. ICC Offroad richt zich normaal gesproken op de bouw van expeditiecampers voor ‘overlanders’ maar bieden door die extra ruimte toch aardig wat meer ruimte.

Caravan

Bij de caravan, die zo compact is dat je hem ook wel campingtrailer kunt noemen, bevat het vrij lage, vaste gedeelte een zitgroep die tot slaapplaats kan worden uitgebouwd en de nodige bergruimte. De ‘uitbouw’, die stahoogte heeft, voegt daar een compleet keukenblok aan toe, en ook plek voor een chemisch toilet. Aan de zijkant van het keukenblok is ook een doucheset geplaatst dus je kunt er ook in douchen.

Afzetunit

In de afzetunit voor een pick-up is dat ongeveer hetzelfde idee. Hier is het keukenblok tijdens de rit verborgen in de langsbanken van de zitgroep. Op de standplaats kun je de keuken eenvoudig naar achteren schuiven. En ook in deze uitbouw kun je douchen, en een chemisch toilet plaatsen.

Voordelen

In beide gevallen heeft de Flip90-methode het voordeel dat de doorrijhoogte, die bij het rijden in het terrein soms kritisch is, beperkt kan blijven. Het zwaartepunt blijft relatief laag en de windvang is ook een stuk kleiner. Bovendien wordt er het nodige gewicht bespaard.

Like dit artikel
Tweet dit artikel