SLX Tent Floor Pad: tweepersoons slaapmat van Big Agnes

Big Agnes SLX Tent Floor Pad

SLX Tent Floor Pad: tweepersoons slaapmat van Big Agnes

Het kan met name in een kleine tweepersoons tent wel zo prettig zijn als de gehele vloeroppervlakte van de binnentent bedenkt is met een isolerende slaapmat.

Dat is de achterliggende gedachte van Big Agnes over deze grote, taps toelopende tweepersoons slaapmat.

De SLX Tent Floor Pad is aan het hoofdeinde 125 cm breed, aan het voeteneinde 100 cm. Met een lengte van 195 cm vult hij daardoor nagenoeg de gehele binnentent van de meeste kleinere (lichtgewicht) tenten.  Dankzij de isolerende ‘PrimaLoft Silver’ coating bedraagt de R-waarde maar liefst 3,2. Daardoor biedt hij ook tijdens koudere jaargetijden nog voldoende isolatie terwijl de dikte van ruim 8 centimeter voor voldoende slaapcomfort zorgt. De luchtcompartimenten aan de zijkanten zijn iets dikker uitgevoerd zodat je er ook niet al te makkelijk af kunt rollen.

Ingepakt meet de slaapmat 28 x 15 cm, hij weegt 1,22 kilogram. Het opblazen gaat heel makkelijk omdat je de opbergzak als luchtpomp kunt gebruiken. Het aanpassen van de luchtdruk gaat middels een simpele druk op de knop. Voor het snel leeg laten lopen hebben de slimme, tweevoudig uitgevoerde ventielen ook een grote dop.

De slaapmat is uitgevoerd in rip-stop nylon dat niet al te veel ‘ritselt’. De bovenzijde van de slaapmat is uitgevoerd in een extra comfortabel materiaal en de binnenzijde van de slaapmat is voorzien van een antibacteriële coating. Alle slaapmatten van Bug Agnes worden voordat ze fabriek verlaten, stuk voor stuk opgeblazen en getest zodat je ervan verzekerd kunt zijn dat je een volledig dichte slaapmat krijgt. De I-Beam constructie met extra robuust uitgevoerde naden garandeert ondanks het lage gewicht een lange levensduur. Big Agnes levert de SLX Tent Floor Pad inclusief opbergzak, reserveventiel en een 3M reparatiesetje.

Like dit artikel
Tweet dit artikel