SMF Vertrieb ontwikkelt schuifdak voor caravan en camper, nu nog investeerders

Schuif- en roldak voor caravans en campers: een nieuwe trend?

Schuif- en roldak voor caravans en campers: een nieuwe trend?

TAMM – Het Duitse SMF Vertrieb heeft iets heel leuks ontwikkeld: een ‘Happy View’ schuifdak voor caravans en campers. En dat in maar liefst 2 verschillende varianten: een Skytop en een Softtop.

De Skytop is bedoeld om in een vlak dak te monteren en bestaat in feite uit een aantal over elkaar schuivende panelen. De Skytop is geheel anders, dit is een zacht roldak dat aan de voorzijde van de caravan of camper wordt geplaatst, in de ronde overgang van voorwand en dak. Zowel de Skytop als de Softtop kunnen desgewenst ook worden voorzien van aantal zonnepanelen, het product heet dan Solartop.

Het zou ons niet verbazen als deze daken een nieuwe trend in de caravan- en camperbranche zouden worden. De daken bieden de kampeerders niet alleen meer frisse lucht maar ook aanzienlijk meer licht in hun voertuig. En het is dé ultieme mogelijkheid om ín je camper of caravan onder de sterrenhemel te slapen. Het spreekt voor zich dat de Skytop met een maximale grootte van 2,0 m x 1,8 m alle andere dakluiken die er voor caravans en campers beschikbaar zijn, flink overtreft.

SMF Betrieb AG is voor de ontwikkeling van deze daken niet over één nacht ijs gegaan. Het bedrijf heeft namelijk ook al een jaar of 5 ervaring in complexe dakmodules, zoals het bedrijf de producten noemt. Die maakt SMF Betrieb al bijvoorbeeld voor de Fiat 500 Cabrio, Peugeot 108, Citroen C1 en Toyota Aygo.

Om de verdere ontwikkeling en het productiegereed maken van deze daken te kunnen financieren, is het bedrijf op zoek naar micro-investeerders via crowdfunding.

Like dit artikel
Tweet dit artikel