Smitveld breidt assortiment uit met nieuwe Tourist vouwwagen

Smitveld Tourist vouwwagen

Smitveld breidt assortiment uit met Tourist vouwwagen

Smitveld Vouwwagens breidt zijn assortiment wederom uit. Volgende week, op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht, zal Smitveld de nieuwe Tourist vouwwagen presenteren.

De nieuwe Smitveld Tourist is een vouwwagen voor 2 tot 4 personen die het karakteristieke uiterlijk van een echte Smitveld vouwwagen combineert met de ruimte van een tunneltent.

Karakteristiek model

De Tourist is naar eigen zeggen een volledig nieuw ontwikkeld model, met een extra ruime voortent. Smitveld heeft met de Tourist geprobeerd om een vouwwagen te ontwerpen die enerzijds het stoere en pure uiterlijk van een stormtent heeft, maar ook de ruimte van een tunneltent biedt. De grote voortent van Smitveld Tourist heeft verticale wanden en extra veel ramen, zodat het daar heel prettig zitten is. Er is meer dan genoeg ruimte en door de vorm van het dak ook bijna overal voldoende stahoogte.

De Tourist combineert dit dankzij de grote, bij de hoeken geplaatste vensters met een zee aan licht, een bijna panoramisch uitzicht én een heel karakteristiek uiterlijk. “Op de camping ben ik vaak aangesproken over de vouwwagen” zegt Maarten van Smitveld Vouwwagens. “De vouwwagen is echt opvallend. Prachtig van vorm maar ook in gebruik en zoveel ruimte!”

Net als bij veel andere Smitveld vouwwagens vormt ook bij de Tourist het grote bed – 150×220 cm, met lattenbodem en luxe matras – een centraal punt in de vouwwagen. Dankzij het extra lage onderstel, waarbij de as door het chassis heen steekt, is dit bed extra laag geplaatst en dus gemakkelijk bereikbaar. Wie aan twee slaapplaatsen niet genoeg heeft: er zijn nog twee extra slaapplekken beschikbaar.

Snel op te zetten

De boogstokken geven de Tourist de nodige extra luifelruimte. Om het opzetten zo gemakkelijk mogelijk te maken, zijn er zoveel mogelijk stokken al aan de tent bevestigd. De tent kan met enkele stokken worden opgezet en het grondzeil kan eenvoudig worden ingeritst. De Tourist kan volgens Smitveld binnen 15 minuten worden opgezet.

Like dit artikel
Tweet dit artikel