Snoerloze buitenlamp werkt op energie van kaars

JOI lamp 2TORONTO – Een Canadees bedrijf uit de buurt van Toronto heeft een buitenlamp ontwikkeld die werkt op een waxinelichtje.

De energie die het kaarsje afgeeft wordt door een vernuftig systeem omgezet tot de sterkte van een heldere tafellamp met 8 LED lampjes. Dat licht staat weer gelijk aan 18 brandende waxinelichtjes.

De JOI lamp is een spraakmakend nieuw product uit Canada. De uitvinding is ideaal voor op de camping, want het systeem van de warmtewisselaar zorgt voor een aanzienlijke hoeveelheid licht, op plaatsen waar geen stroom en/of stopcontact is of waar lelijke verlengsnoeren niet gewenst zijn. De innoverende techniek is verwerkt in een mooi ontworpen tafellamp van roestvrij staal met een verstelbare LED reflector.

De lamp is spatwaterdicht, geluidloos, roestvrij en is ongevoelig voor wind. Het aantal toepassingen voor deze milieuvriendelijke lamp zijn ontelbaar. Op een terrastafel, op een boot of tijdens het kamperen is deze design lamp sfeervol. Bij stroomuitval is er bovendien altijd licht. Meerdere JOI lampen werden reeds meegenomen naar probleemgebieden, zoals vluchtelingenkampen en ontwikkelingslanden. Bij een test in een caravan kon met de lamp zelfs de krant gelezen worden.

Er hangt wel een stevige prijskaart aan. De adviesprijs bedraagt maar liefst €149.

Like dit artikel
Tweet dit artikel