Snow Peak Hozuki hanglamp voor sfeervol licht in de tent

Snow Peak Hozuki hanglamp

Snow Peak Hozuki hanglamp voor sfeervol licht in de tent

Geschikte, gezellige lampen vinden voor in de tent of voortent is voor de meeste kampeerders een uitdaging. De meeste lampen zijn vooral als functionele lichtbron bedoeld, niet voor een wat meer gezellige sfeerverlichting.

Het Japanse bedrijf Snow Peak, gespecialiseerd in outdoor living, wil daar verandering in brengen. De Snow Peak Hozuki is een hanglamp, die daardoor een veel sfeervoller lichtbeeld geeft. Het minimalistische design past qua stijl in iedere tent of voortent.

Minimaal design, maar met voldoende functionaliteiten

Het ontwerp is minimalistisch: het is een relatief simpele lamp met een magneet, zodat kampeerders deze eenvoudig aan de stokken van de (voor)tent vast kunnen maken. Toch is de Hozuki hanglamp van Snow Peak vooral functioneel en praktisch. De lamp zal, naar eigen zeggen, jaren meegaan.

De lamp zelf werkt op LED’s, wat hem uiteraard een stuk duurzamer en energiezuiniger maakt. Bovendien wordt een LED-lamp amper warm zodat we ons er ook niet aan kunnen branden. Het omhulsel waar de lamp in zit, is gemaakt van een robuust composiet van rubber en kunsthars, de kap is van siliconen rubber.

Drie verschillende modi

Snow Peak ontwikkelde de lamp met 3 verschillende modi. Daarmee kunnen kampeerders een modus kiezen die bij de mood van de avond past, of die simpelweg prettig voor de ogen is.

Dankzij de LED-technologie kan er gekozen worden voor koelblauw licht, of juist een meer warme tint, dat doet denken aan de warmte van een kampvuur of zonsondergang. De middenstand komt qua lichtkleur het meest in de buurt van het licht van een traditionele halogeenlamp.

Candle Mode en Sleep Mode

Snow Peak Hozuki hanglamp De Hozuki hanglamp heeft ook een ‘candle mode’. Deze wordt geactiveerd door twee keer op de aan- en uitknop in te drukken. De lamp gebruikt dan een ingebouwde microfoon die het lichtniveau een beetje laat flikkeren aan de hand van de wind of andere geluiden. Het zal misschien niet de meest praktische functie zijn, maar het is wel een leuke feature die de sfeer in de tent of voortent zeker zal verhogen.

Er is ook een Sleep Mode, deze slaapstand vermindert de lichtopbrengst afhankelijk van het geluid en schakelt de lamp automatisch uit als het een tijdje stil is in de kamer.

Stroomvoorziening

De lamp krijgt zijn energie van drie AAA-batterijen. Deze batterijen zitten inbegrepen bij de bestelling. De Snow Peak Hozuki hanglamp komt in slechts één grootte.

Met een brandduur van maximaal 8 uur heb je ‘s avonds lang genoeg licht in de tent. Zet je de lamp wat zachter, dan kun je zelfs zo’n 20 tot 80 uur met een setje batterijen doen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel