Snow Peak Zekka biedt enorme leefruimte met panoramisch uitzicht

Snow Peak Zekka tent

Snow Peak Zekka biedt enorme leefruimte met panoramisch uitzicht

Zowel de tenten, accessoires als de kleding van het Japanse merk Snow Peak kenmerken zich door hun eigenzinnige ontwerpen. Alles staat in het teken van functionaliteit, en als het even kan is het design ook uitgesproken minimalistisch.

Dat eigenzinnige geldt ook voor de Zekka, de nieuwe tent die Snow Peak voor het komende seizoen introduceert. Dit is deels een tent waarin je beschut kunt overnachten maar voor een groot deel is het ook een luifel met een panoramisch uitzicht.

Binnen is ook buiten

Snow Peak Zekka tentDe Zekka is in feite een vis-a-vis tent, waarbij de tegenover elkaar liggen slaaptenten onder een hoek en met extra veel tussenruimte zijn geplaatst. Aan de zijde waar de afstand tussen de slaaptenten het grootste is, heeft Snow Peak een grote leefruimte gemaakt, waarvan je de lange zijde als grote luifel uit kunt zetten.

Het resultaat mag er wezen want de Zekka biedt door dit slimme ontwerp een enorme hoeveelheid leefruimte, daglicht en uitzicht.

De riante luifel geeft bescherming tegen zowel de regen als de zon, en biedt daardoor de mogelijkheid om zoveel mogelijk buiten te zijn. En ook als je binnen zit, lijkt het door de overvloed aan vensters bijna alsof je buiten zit. Dat buiten verblijven is nog steeds een van de belangrijkste aspecten van kamperen.

Geen grondzeil

Vreemd genoeg heeft Snow Peak ervoor gekozen om de leefruimte van de Zekka niet standaard met een grondzeil te leveren, laat staan dat hij een ingenaaid kuipgrondzeil heeft. Jammer, want de twee helften van de tent worden voor banden en de stroken tentdoek met elkaar verbonden. Die lopen over de vloer zodat je daar zonder grondzeil makkelijk over kunt struikelen.

De slaaptent heeft uiteraard wel een kuipgrondzeil. Snow Peak levert de tent standaard met één slaaptent, een tweede kun je er los bij bestellen. Ook kun je voor de slaaptent een isolerende gronddeken bestellen. De constructie van de Zekka ziet er buitengewoon vernunftig uit, met aluminium boogstokken boven zowel de slaaptenten als het woongedeelte.

Like dit artikel
Tweet dit artikel