Vanaf modeljaar 2015 geen Solifer caravans meer naar Nederland

Solifer caravans Nederland

Solifer caravans na meer dan 30 jaar niet meer naar Nederland

BRUMMEN – Een tijdje geleden maakten wij melding van het feit dat SoliferPolar AB, de in het Zweedse Dorotea gevestigde eigenaar van de merken Polar en Solifer, de productie van Solifer uit gaat besteden bij de Erwin Hymer Group en zo de productiecapaciteit in Dorotea volledig kan benutten voor de bouw van Polar caravans.

De caravans van Polar worden daar geheel naar Scandinavische maatstaven gebouwd, de caravans van Solifer kunnen in de fabrieken van Hymer en LMC een meer ‘Europees’ tintje krijgen. Solifer-importeur Martens Caravans in Brummen maakte onlangs bekend dat de caravans van Solifer vanaf modeljaar 2015 helaas niet meer in Nederland (en veel andere Europese landen) zullen worden verkocht.

Contractueel is er tussen Hymer en SoliferPolar namelijk afgesproken dat de in Duitsland gebouwde Solifer caravans alleen in Scandinavië verkocht mogen worden. Anja Martens van Solifer-importeur Martens Caravans in Brummen: “Wij vinden dat erg jammer. We hebben Solifer meer dan 30 jaar in Nederland vertegenwoordigd, dit gaat ons dus zeer aan het hart.”

Kabe caravans model 2015Gelukkig blijft het bedrijf wel Polar caravans importeren. Tegelijkertijd maakt Anja Martens bekend dat ze het dealerschap van de Zweedse Kabe caravans heeft verworven. Naast de aanwezige Solifer en Polar caravans zullen er vanaf medio september daarom ook caravans van Kabe in de showroom in het Gelderse Brummen te bewonderen zijn.

Het bedrijf houdt haar reputatie als specialist in Scandinavische caravans daarmee duidelijk hoog. Martens Caravans is overigens ook dealer van Eriba/Hymer, Sprite, Swift en LMC caravans.

Like dit artikel
Tweet dit artikel