Technische rally Solifer Club Nederland in de meivakantie

Solifer bestaat 50 jaar

Solifer Club Nederland organiseert een ledentreffen in de meivakantie

HENGELO – Het vijftigjarig bestaan van Solifer gaat niet ongemerkt voorbij. De Solifer Club Nederland (SCN) organiseert twee rally’s en een tref voor Solifer-bezitters in de meivakantie.

De Solifer Club Nederland organiseert op camping Kom es an in Hengelo (Gld.) ondermeer een technische rally. Om deelnemers alvast wat kennis aan te reiken, geven deskundigen tijdens de technische rally antwoord op typische caravanzaken rond de thema’s caravan kopen, rijden met de caravan, caravan poetsen en onderhoud.

Op vrijdagavond 25 april is er ontvangst van de deelnemers aan de technische rally. Menno van der Heijden, adviseur en beheerder van Caravantrekker.nl, vertelt die avond over het rijgedrag van een caravan. Op zaterdagavond geeft Theo Gerrits, redacteur en adviseur van Caravanendewet.nl antwoord op vragen over de caravan en de wet, het rijden met een combinatie in de bergen en het remgedrag van de combinatie.

Caravanremmen en banden

Deelnemers aan de technische rally gaan op zondag met elkaar op bezoek bij de importeur van de Solifer, de firma Martens in Brummen (Gld.). Verder staat een bezoek aan TRIOrep, specialist in caravanremmen, in Scherpenzeel en 123-Products in Veenendaal op het programma. ‘s Avonds vertelt Aad van der Poel, redacteur van de KCK, alles over de banden van de caravan.

Koningsdag 26 april 2014

Op Koningsdag 26 april 2014 organiseert de Solifer Club Nederland een ‘Kom es in’, waarbij deelnemers hun caravan openstellen en de andere clubleden binnen mogen kijken om te zien wat er het afgelopen jaar zoal gesleuteld, veranderd en verbeterd is aan hun caravan. Tijdens de gelijktijdige rommelmarkt kunnen de clubleden spullen ruilen of verkopen die te maken hebben met de caravan, de trekauto, de voortent en andere zaken rond het kamperen.  Met mooi weer is er aansluitend een barbecue.

Solifer Club Nederland

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de Paasrally en de technische rally, mits zij lid zijn van de SCN of hun ouders lid zijn. Ook aspirant-leden in het gelukkige bezit van een Solifer kunnen zich aanmelden. Kijk voor de kosten op de website van Solifer Club Nederland.

De meivakantie-evenementen van Solifer Club Nederland op een rij:
Paasrally 18 – 21 april
Technische rally 25 – 28 april
Meitref 29 april – 4 mei

Klik hier voor meer informatie over Nederlandse caravanclubs.

Like dit artikel
Tweet dit artikel