Solifer brengt productie onder bij LMC en Hymer

Solifer  en Polar caravan

Solifer en Polar, in modeljaar 2014 voor het laatst allebei uit Dorotea

DOROTEA – SoliferPolar AB, de in het Zweedse Dorotea gevestigde fabrikant van Polar en Solifer caravans, gaat de productie van Solifer uitbesteden. Het Scandinavische bedrijf is een samenwerking aangegaan met de Erwin Hymer Group.

Men heeft hierdoor de gelegenheid om de productiecapaciteit in Dorotea volledig te benutten voor de bouw van Polar caravans die geheel naar Scandinavische maatstaven worden gebouwd terwijl de caravans van Solifer op deze manier wat ‘Europeser’ kunnen worden gemaakt en dus ook meer aansluiten bij de Europese markt.

De merk- en modelrechten blijven geheel in handen van de Mobile Living Group, de eigenaar van SoliferPolar AB. In Dorotea werd bijna 50 jaren geleden gestart met de productie van Polar. De productie van Solifer kwam in 2003 vanuit de regio Helsinki ook naar Dorotea.

Met ingang van het modeljaar 2015 worden in het Zweedse Dorotea alleen nog Polar caravans gemaakt. Voor komend modeljaar zal één serie Solifer caravans worden gebouwd bij LMC in Sassenberg, de overige series komen uit de fabriek van Hymer in Bad Waldsee.

Like dit artikel
Tweet dit artikel