Narcosegas alarm systeem van SopoMouse

kampeerzaken.nlHet zal je maar gebeuren, in je slaap beroofd worden van je hele hebben en houden terwijl je verdoofd bent door het narcosegas dat die boefjes in je caravan of camper hebben laten lopen. En om nu de hele vakantie met de ramen dicht te gaan slapen….
Het nieuwste narcosegas alarm systeem van Linnepe, de SopoMouse, is zo groot als een computer muis, maar technisch gezien zeer vooruitstrevend.
 SopoMouse kalibreert zichzelf volledig automatisch, is voorzien van vooralarm, om vals alarm te voorkomen en is gemakkelijk te instaleren. Door de 12 volstekker kan hij gemakkelijk aangeschaft worden voor meerdere voer(vaar)tuigen.
De sensor is zeer gevoelig voor geringe concentratie van gassen die een narcotiserende werking hebben. Deze reageert dan ook voordat ze u kunnen bedwelmen. De intelligente electronica in dit apparaat zorgt er o.a. voor dat de gevoeligheid van de sensor verfijnd wordt naarmate de temperatuur in het voertuig daalt of stijgt.
Daarnaast test de SopoMouse de sensor iedere keer als het apparaat ingeschakeld wordt.
Door de vooralarm functie, die direct af gaat na detectie van een narcotiserend gas, wordt vals alarm voorkomen. Tijdens het vooralarm wordt na ongeveer 40 seconden de concentratie van gas nogmaals gemeten, is de concentratie hoger of gelijk gebleven, dan reageert het apparaat direct door groot alarm te geven. Mocht de concentratie gas afgenomen zijn, dan schakelt het apparaat automatisch weer in de detectie stand.
Technische specificaties:
Spanning: 5V – 24V
Stroomverbruik in standby stand: 60 mA
Stroomverbruik bij alarm: 180 mA
Gevoeligheid van de sensort vanaf 95 ppm
Geluidssterkte: 85 dB
Temperatuurbereik: +5°C – +45°C zonder verlies van de gevoeligheid.
Sopomouse is leverbaar via de betere caravan- en camperdealer, en via www.camptotal.com

Like dit artikel
Tweet dit artikel