SpaceTourer Rip Curl Concept minibus

SpaceTourer Rip Curl Concept car

SpaceTourer Rip Curl Concept minibus

ZOETERMEER – De samenwerking tussen de merken Citroën en Rip Curl, een bekend Australisch modemerk voor surfers, heeft geleid tussen een fraaie buscamper annex vrijetijdsauto op basis van de Citroën SpaceTourer.

De concept car die onlangs werd gepresenteerd is uitgevoerd in een soort van “surf look” omdat het design is geïnspireerd op de oude “surfer vans”. Evengoed is dit model ook qua design niet alleen voor surfers heel aantrekkelijk. Het is namelijk een vlot gelijnde, compacte buscamper.

De SpaceTourer Rip Curl Concept, zoals de concept car heet, heeft als basis de Citroën SpaceTourer in de middelste ‘M’ maat. Automobiles Dangel, de Franse 4×4 specialist, heeft de SpaceTourer voorzien van vierwielaandrijving zodat de auto over redelijke terreincapaciteiten beschikt. Buscamperspecialist Pössl heeft de bus voorzien van een camperinrichting. Rip Curl zorgde daarbij weer voor het ‘surf design’.

Geïnspireerd op de ‘Surfer Vans’

Het design van de SpaceTourer Rip Curl Concept is geïnspireerd door de legendarische “surfer vans”. De concept car heeft een in twee kleuren gespoten carrosserie. Men heeft gekozen voor een donkere kakikleur voor het bovenste deel en een lichte tint beige voor het onderste deel. De taillelijn van de auto is voorzien van een fluorescerend gele bies.  De kleur van het hefdak past hierbij, de bovenkant daarvan heeft weer een donkere kakikleur terwijl de stof ook kaki is. Het grote canvas insectenhor van het hefdak is met fluoriserend geel afgebiesd.

Camperinrichting

Pössl heeft in de SpaceTourer Rip Curl Concept een inrichting ingebouwd die is gebaseerd op de Campster. Voor de concept car heeft Pössl geprobeerd om van deze kampeerauto echt een automobiele variant van het Zwitsers zakmes te maken. De SpaceTourer in de lengte M (middelste lengte) is daardoor getransformeerd tot een multifunctionele minibus met hefdak en verschillende specifieke, functionele en praktische interieurvoorzieningen om de beschikbare ruimte optimaal te gebruiken.

De minibus heeft twee elektrisch bedienbare schuifdeuren met handsfree-functie. In de “dagconfiguratie” kunnen zeven inzittenden comfortabel reizen. In de “nachtconfiguratie” biedt de Campster plaats aan vier personen, dankzij twee tweepersoonsbedden. Dankzij het hefdak heeft de wagen ook voldoende stahoogte.

De concept car is voorzien van een ingebouwd keukenblok met gasstel, spoelbak en kastruimte. Tegen het keukenblok aan, tegenover de achterbank, is een brede, wegklapbare en verschuifbare tafel aangebracht. Naast de bagageruimte waarin de grootste voorwerpen veilig kunnen worden opgeborgen, is de SpaceTourer Rip Curl Concept voorzien van talrijke afsluitbare opbergruimtes voor gebruiksvoorwerpen, in de buurt van de zitplaatsen, de slaapplaatsen en de bagageruimte. De achterbank kan worden plat gelegd en vormt samen met een bovenmatras een vlak bed waarop 2 personen comfortabel kunnen slapen in het knusse interieur van deze kampeerauto. Een tweede slaapruimte voor twee personen bevindt zich in het hefdak.

Tour door Europa

Van oktober 2017 tot en met januari 2018 gaat de SpaceTourer Rip Curl Concept op tournee door Europa, met aan boord het Rip Curl-team. Tijdens deze tournee zal men 22 van de mooiste Europese surf- en skispots, in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Zwitserland en Oostenrijk aandoen. Het publiek kan dan gratis de nieuwste innovaties van dit beroemde merk testen in aanwezigheid van de surfers en snowboarders van het Professional Team.

Like dit artikel
Tweet dit artikel